Rămâi conectat

Actualitate

UE prelungeşte până în iunie 2017 măsurile de sprijin pentru producătorii de fructe și legume

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comisia Europeană a prelungit, vineri, măsurile de sprijin introduse pentru cultivatorii de fructe şi legume afectaţi de embargoul rusesc, până la finele lunii iunie 2017, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Această plasă de siguranţă a fost introdusă pentru prima dată în 2014, ca urmare a embargoului introdus de Moscova pentru importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei, şi a fost prelungită deja în urmă cu un an.

„Prelungirea măsurilor de sprijin pentru sectorul fructelor şi legumelor este o demonstraţie concretă a solidarităţii Comisiei Europene cu cultivatorii europeni de fructe şi legume care au fost afectaţi de embargoul rusesc. De la introducerea embargoului, Comisia a implementat o serie de măsuri de sprijinire a producătorilor din mai multe sectoare, recunoscând situaţia dificilă în care se află”, a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.

Măsurile de sprijin constau în principal în retrageri de produse de pe piaţă pentru distribuirea gratuită către o serie de organizaţii caritabile şi alte scopuri (precum hrana animalelor, compost sau distilare). Măsurile acoperă tomatele, morcovi, varza, conopida, brocoli, castraveţii, ciupercile, merele, perele, prunele, strugurii de masă, kiwi, portocalele, clementinele, mandarinele, lămâile, piersicile şi nectarinele, cireşele şi curmalele.

De la introducerea embargolui rusesc, în luna august 2014, o cantitate totală de cantitate totală de 1,13 milioane tone de fructe şi legume a beneficiat de măsuri excepţionale de sprijin de la UE în valoare de 280 milioane de euro.

sursa: Agenția Națională de Presă Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea