TVA va scădea la 20 % din 2016 și la 19 % din 2017. Dezbaterile politice pe noul Cod fiscal, finalizate
Liderii partidelor parlamentare s-au întâlnit joi dimineața pentru a discuta pe tema noului Cod fiscal, prevăzut să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016. Aceștia au convenit ca reducerea TVA să se facă treptat, la 20% din 2016 si 19% din 2017, potrivit declarațiilor președintelui interimar al PSD.
Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că modificările noului Cod fiscal vor fi readoptate în forma inițială în care au fost aprobate în Parlament, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat.
Astfel, cota TVA va fi redusă la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% începând cu 1 ianuarie 2017.
Dragnea a spus, potrivit Mediafax, că discutiile cu liderii partidelor parlamentare au pornit de la premisa responsabilității și a precauției, astfel încât atât prin Codul Fiscal, cât și prin bugetul de stat pe 2016 să fie respectată ținta de deficit bugetar de sub 2% din PIB.
Totodată, liderul interimar al PSD a mai spus că a fost nevoie de un consens politic astfel încât Codul fiscal să nu fie schimbat odată cu schimbarea puterii și să poată oferi predictibilitate pentru mediul de afaceri.
Întâlnirea de astăzi a președinților de partide a avut loc în contextul în care săptămâna trecută a fost organizată o consultare tehnică între aceștia și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la finalul căreia s-a decis o primă reducere a TVA la 20%, dar și amanarea accizei la carburanți.
Va reamintim ca Legea privind noul Cod fiscal a fost trimisa Parlamentului spre reexaminare pe 17 iulie 2015, de catre Presedintele Romaniei. Klaus Iohannis a considerat atunci ca noul Cod fiscal, asa cum a fost trimis de parlamentari, prezinta o serie de riscuri interne si externe.
Dupa ce Parlamentul va reexamina Legea privind noul Cod fiscal si o va retrimite pentru promulgare Presedintiei, Klaus Iohannis va avea zece zile la dispozitie de la primirea legii adoptate pentru a o promulga, Constitutia Romaniei stabilind ca seful statului poate cere Parlamentului reexaminarea unei legi o singura data. (C.M.)
sursa:avocatnet.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum o oră
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri