Rămâi conectat

Politică Administrație

TVA scade la 5 la sută pentru o nouă categorie de produse

Ziarul Unirea

Publicat

în

TVA scade la 5 la sută pentru o nouă categorie de produse, după mult așteptata scădere (la 9 la sută) a Taxei pe Valoare Adăugată la alimente. 

Este vorba de produsele culturale – de la carti pana la concerte si vizite la muzee, pana la spectacole si bilete la cinematograf, toate vor beneficia de TVA 5% daca proiectul Codului Fiscal va fi votat in plenul Camerei Deputatilor in forma venita de la Comisia de Buget.

„În dezbaterile Comisiei de Buget din Camera Deputaților legate de Codul Fiscal am reușit să impunem cota redusă de TVA de 5% pentru:

  1. a) manuale şcolare, cărţi, ziare şi reviste, cu excepţia celor destinate exclusiv sau în principal publicităţii – propunerea Guvernului adoptată de Senat prevedea TVA de 9%;
  2. b) accesul la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură şi arheologice, grădini zoologice şi botanice, târguri, expoziţii şi evenimente culturale, evenimente sportive, cinematografe – propunerea Guvernului triată de Senat prevedea TVA de 9%;
  3. c) livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 m2, exclusiv anexele gospodăreşti, a căror valoare nu depăşeşte suma de 450.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, achiziţionate de orice persoană necăsătorită sau familie. Propunerea Guvernului adoptată de Senat prevedea un prag de 380.000 lei. Cota redusă se aplică numai în cazul locuinţelor care în momentul vânzării pot fi locuite ca atare şi dacă terenul pe care este construită locuinţa nu depăşeşte suprafaţa de 250 m2. Orice persoană necăsătorită sau familie poate achiziţiona o singură locuinţă cu cota redusă de 5%”, transmite deputatul PNL Andreea Paul intr-un comuncat de presa.

Codul Fiscal mai are un ultim hop de trecut in Comisia de Buget – votul privind cota TVA aplicata majoritatii produselor si serviciilor. PSD ar vrea mentinerea ei la 24%, in timp ce PNL pledeaza pentru un TVA de 19% din 2016 si 16% din 2018.

„Mulțumim tuturor colegilor din Comisie care ne-au fost alături și care au votat în favoarea propunerii noastre. Mulțumesc experților MFP și Ministerului Culturii pentru adeziunea la obiectiv și pentru suportul lor. Sperăm să trecem cu aceste prevederi și prin votul plenului parlamentar.

Urmează un ultim vot important în Comisia de Buget legat de nivelul cotei standard de TVA. PNL a propus TVA de 19% din 2016 și 16% din 2018”, mai anunta aceasta.

Sursa Stiripesurse


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea