Rămâi conectat

Actualitate

Tulpina Omicron: Ce simptome persistă la unii pacienți, chiar dacă boala trece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tulpina Omicron: Ce simptome persistă la unii pacienți, chiar dacă boala trece

Cotidianul britanic Daily Express a enumerat simptomele neobișnuite ale tulpinii Omicron de coronavirus, pe baza datelor din aplicația ZOE COVID Study pentru monitorizarea semnelor de infecție. În articol se menționează că noua mutație a SARS-CoV-2 poate provoca tuse, febră, pierderea gustului și a mirosului. Cu toate acestea, există două semne neobișnuite care uneori persistă la o persoană după infecție – dureri de spate și amețeli.

Potrivit medicului Ann Mary, disconfortul în partea inferioară a spatelui apare mult mai frecvent la pacienții cu „omicron” și provoacă mai multă suferință decât la cei cu varianta „delta”.

Citește și: Cum recunoști dacă ai Omicron sau o banală răceală: LISTA simptomelor care te vor ajuta să îți dai seama

Konstantin Chumakov, virusolog și șef al Centrului pentru Rețeaua Globală de Virologie, a explicat utilitatea vaccinurilor bazate pe variante vechi ale noii infecții coronavirus în lupta împotriva tulpinii Omicron.

Potrivit lui Chumakov, deși vaccinurile existente împotriva COVID-19 nu sunt capabile să prevină infecția cu tulpina omicronă, administrarea de seruri existente în prezent în lume este în continuare necesară, deoarece reduce probabilitatea unor forme grave ale bolii. „Poate aceste tratamente nu funcționează așa cum ne-am dori, nu ne oferă o imunitate absolută, dar cu siguranță ne apără, ne salvează de ceea ce este mai rău”, a explicat el.

Citește și: Speculații spulberate de OMS: Subvarianta BA.2 de Omicron nu provoacă forme mai grave de COVID-19 decât subvarianta Omicron BA.1

Specialistul atribuie contagiozitatea crescută a Omicron faptului că această tulpină nu reacționează la anticorpii dezvoltați în urma vaccinării sau a infecției cu alte tulpini. „Dar pentru că anticorpii nu sunt singurul mecanism de apărare, există și imunitate celulară și alte mecanisme, astfel încât aceste niveluri de apărare următoare împiedică virusul să pătrundă în plămâni și să provoace tromboză și alte lucruri neplăcute”, spune el.

Citește și: Cea de-a patra doză a vaccinului anti-Covid are un efect redus al protecției față de infectarea cu Omicron. STUDIU

Din nou, revaccinarea, această doză de rapel, este cheia protecției tale, așa că nu o neglija, dacă ai fost vaccinat de două ori, du-te și fă-ți încă o injecție, a adăugat el.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea