Rămâi conectat

Societate

„Tu eşti vara mea”- piesa cu care Gino va reprezenta judeţul Alba la Festivalul „Mamaia 2012”

Alexandra Mates

Publicat

în

Cea de-a 42- a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară MAMAIA va avea loc în perioada 23-26 august 2012. Sunt sigură că mulţi dintre dumneavoastră  vă doriţi să vedeţi pe scena festivalului cel puţin un interpret care să vă reprezinte oraşul sau judeţul. Ei bine, albaiulienii au pe cine urmări. Gheorghe Berghian, pe numele său de scenă „Gino”, din Alba Iulia, a fost selecţionat pentru concursul de muzică uşoară de la Mamaia.

Concursul se desfăşoară pe 3 secţiuni: de interpretare, creaţie şi Rock „Teo Peter”.  Gino a fost selectat în concurs la două dintre acestea, şi anume de creaţie şi interpretare. Aşa după cum ne-a declarat, la secţiunea „creaţie”, va participa cu piesa „Tu eşti vara mea”, piesă a cărei muzică şi text sunt realizate chiar de el şi în care  şi-a pus  mari speranţe.

Gheroge Berghian dovedeşte astfel, că pe lângă funcţia de director al Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, pe care o are în prezent,  nu se lasă, şi îşi face timp şi pentru pasiunile lui.

Din biografia lui Gino:

Potrivit site-ului oficial, Gino s-a născut într-o zi de joi, la 1 octombrie 1981, în oraşul  Sebeş, judetul Alba. Atunci ursitoarele i-au aşezat în leagăn harul de a dărui bucurie prin cântec.

 Emoţionat, păşeşte la vârsta de 9 ani în locaşul unei biserici unde măreţia construcţiei şi numărul mare de ascultători nu l-au împiedicat să colinde. „Trei crai de la răsărit” a fost, se poate spune primul pas făcut spre scenă ce în timp, avea să-i devină a doua casă.

Fascinat de sunetul scos prin simple atingeri ale coardelor se înscrie la vârsta de 14 ani la un curs de chitară. Profesorul Poldy Zanca i-a împărtăşit tainele acestui instrument. Intră în posesia primei chitări în acelaşi an sacrificându-şi banii câştigaţi la colindat pentru a-şi împlini visul: instrumentul mult dorit avea să-i fie la îndemâna zi şi noapte ori de câte ori sufletul lui simţea nevoia de a cânta.

Conştient că talentul este un dar divin mulţumeşte cerului şi simte că este dator să-l fructifice pentru el, dar mai ales pentru cei cărora le poate aduce bucurie prin glasul său. Este atras de muzica uşoară pe care o poartă în suflet ca pe o mare dragoste.

După orele de curs în timpul liceului, îşi încânt colegii cu piese proprii şi participa la diferite festivităţi şi baluri. Ultimul an de liceu, anul hotărâtor pentru fiecare adolescent, îi va aduce şi prima satisfacţie pe tărâmul muzical. Sprijinit de profesionistul în domeniu Edi Schneider alias Dj Phantom înregistrează primele melodii într-un studio profesional, melodii ce au fost difuzate la staţia radio a liceului şi la posturile de radio locale.

Cântecul lui se pornise spre lume. Tineri şi vârstnici deopotrivă aveau să-i asculte şi să-i aprecieze talentul.

Era în anul 2000… Atunci norocul îi surâde din nou oferindu-i şansa de a-l întâlni în studioul lui Edi Schneider pe impresarul Ştefan Lungu. Îndrumat şi sprijinit de acesta colinda întreg judeţul Albă interpretându-şi cântecele prin discoteci, cluburi şi la petreceri private.

Avea doar 19 ani când, seară de seară cânta în barurile din oraşul natal. Aceste apariţii aveau să-i aducă şi prima solicitare pentru o nuntă într-un sat apropiat.

Anul 2001 avea să-i scoată în cale pe profesorul Vasile Repede, care cu tact şi măiestria de a recunoaşte valoarea, îl îndrumă spre cursurile de canto. Devenind deja absolvent al acestora, i s-au deschis porţile spre spectacole şi concursuri de muzică uşoară.Este solicitat, tot mai des să participe la diferite evenimente, petreceri, concerte.

Dorinţa de continuă perfecţionare îi îndreaptă paşii spre facultatea de muzică din Bucureşti, pe care o termina în anul 2008. Acesta este anul în care participa la Festivalul de muzică uşoară Mamaia, reuşind performanţa de a se clasa printre finaliştii secţiunii creaţie.

Reuşitele acestui an nu se termina aici, pentru că-i va aduce şi fericirea înregistrării primului album produs la Bucureşti în studioul lui Mister M compozitorul melodiei „Liubi, Liubi I Love You” piesa devenită cunoscută la concursul Eurovision 2007 Helsinki, Finlanda.

 Capitala îşi deschide porţile, facilitându-i şansa de a se exprima prin cântec la numeroase evenimente artistice.

Cu emoţie, dar şi cu o imensă dorinţa de a-şi dărui cântecele se pregăteşte pentru momentul magic, în care primul album înregistrat va primi startul spre inima ascultătorilor.

Lansarea acestuia pe piaţa muzicală va fi rezultatul întregului efort depus de-a lungul celor 11 ani de experienţa muzicală şi peste 500 evenimente, de înaltă ţinută spirituală.

Cântecul lui GINO cândva doar al lui, devine încet, încet, al tuturor…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Societate

Teatrul de Păpuși „Prichindel”: Programul evenimentelor din luna martie. Spectacol „Punguța cu doi bani” și Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Teatrul de Păpuși „Prichindel”: Programul evenimentelor din luna martie. Spectacol „Punguța cu doi bani” și Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor Teatrul de Păpuși „Prichindel” sărbătorește Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor în 21 martie, tema acestui an fiind „Clima”. Ziua de 27 martie aduce Ziua Mondială a Teatrului, iar pe 30 martie publicul dornic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea