Rămâi conectat

Curier Județean

Tribunalul ALBA: AREST la domiciliu pentru directorul și jurista DSVSA Sibiu, cercetați pentru abuz în serviciu

Publicat

în

Astăzi, Tribunalul Alba a dispus măsura preventivă a aarestului la domiciliu față de directorul DSVSA, Șerban Țichindelean și jurista instituției, Mirela Olteanu, reținuți luni de procurorii anticorupție.

Reținerea celor doi vine după ce săptămâna trecută, miercuri, procurorii DNA au efectuat percheziții și au ridicat documente de la sediul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) Sibiu, de la locuința directorului acestei instituții și de la o a treia adresă – posibil domiciliul Mirelei Olteanu.

Șerban Țichindelean a ajuns șeful DSVSA la finele lui 2009, când era membru PD-L. Acum doi ani a demisionat din PDL, apropiindu-se de UNPR, partid din care face parte și Mirela Olteanu, jurista reținută de procurorii DNA alături de el. Procurorii DNA susțin că Șerban Țichindelean se face vinovat inclusiv de răspândirea bolilor la animale, adică exact opusul menirii postului ocupat de el. Nu mai departe de vara acestui an, susțin procurorii, Țichindelean a cerut unuia din angajații DSVSA ”întocmirea unei note de fundamentare care să nu reflecte situația reală, astfel încât să fie ridicate unele restricții de comercializare a animalelor”. Potrivit datelor DNA, Țichindelean și-a obligat funcționarul să întocmească respectivele acte deși de aproape două săptămâni știa ” despre existența unor situații de risc ce determină declararea carantinei, dar nu a făcut demersuri în acest sens”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit comunicatului remis presei de către Tribunalul Alba, “în data de 30 septembrie 2014 la Tribunalul Alba s-a judecat propunerea formulată de Ministerul Public/ DNA – Serviciul Teritorial Alba lulia privind luarea măsurii arestării preventive faţă de 2 inculpaţi, acuzaţi în principal de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese şi răspândirea bolilor la animale (reţinute în sarcina inculpatului Ţ.Ş.C.) şi a infracţiunii de abuz în serviciu (reţinute în sarcina inculpatului O.C.M.).

Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de DNA- Serviciul Teritorial Alba lulia privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţi.

Tribunalul Alba a dispus faţă de Ţ.Ş.C. măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege (art.221 alin.l şi 2 C.p.p.)

Instanţa atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

Tribunalul Alba a dispus faţă de O.M.C.. măsura controlului judiciar şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege(art.215 alini şi 2 C.p.p.)

Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare iar competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Curţii de Apel Alba lulia.”

sursa & foto: turnulsfatului.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO VIDEO| Ziua Națională a Iei, sărbătorită la Alba Iulia: Șezătoare vie, expoziție de ii și picturi, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

FOTO VIDEO| Ziua Națională a Iei, sărbătorită la Alba Iulia: Șezătoare vie, expoziție de ii și picturi, în Cetatea Alba Carolina

Astăzi, 25 iunie, în Cetatea Alba Carolina, „Academia Doamnelor” a realizat un eveniment pentru a marca Ziua Națională a Iei.

„Astăzi, în Cetatea Alba Carolina, vrem să sărbătorim Ziua Iei care, defapt, a fost ieri, doar că noi am ținut să facem azi, sâmbăta, ca toți albaiulienii să poată participa la acest eveniment.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deci, Ziua Iei, ziua aniversară a iei, care ne bucurăm că din acest an a fost legiferată ca zi națională.

Noi am organizat o șezătoare vie, cu oameni care lucrează, vrem să vernisăm două expoziții frumoase organizate la Centrul Academia Doamnelor, expoziția de ii lucrate la atelierul „Alba coase ie” și expoziția „Satul românesc”, picturi realizate de doamnele participante la atelierul de pictură de la Academia Doamnelor”, a declarat Ana Cosma, consilier la Primăria Alba Iulia.

„În 24 iunie, de ziua Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Sânzienele, cunoscute în tradiția populară, s-a legiferat, este Ziua Națională a Iei române.

Un element vestimentar drag, de secole, românilor, și iată, care din nou devine nu neapărat o modă ci chiar o necesitate, pentru că, așa cum spuneam și înainte, în foarte multe case întâlnești ia.

Poartă oamenii adulți sau oamenii mai în vârstă, dar am văzut, cu mare plăcere, că poartă și tinerii, iar astăzi, centrul de resurse „Academia Doamnelor”, din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, fac un eveniment destinat iei.

Avem ii expuse, lucrate manual de către doamnele care activează la „Academia doamnelor”. Avem doamne care pictează, avem doamne care învață pe cei care vor să vină la aceste ateliere, cum să țese și cum să coase o ie, deci până la urmă este o pledoarie pentru acest element vestimentar atât de drag nouă, românilor”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia: Alte 7 calculatoare au fost livrate și proiectul „Primul meu calculator” continuă

Publicat

în

FOTO| Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia: Alte 7 calculatoare au fost livrate și proiectul „Primul meu calculator” continuă

Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia, continuă să susțină educația, pe tot parcursul anului 2022, prin proiectul „Primul meu calculator”, prin donarea a câte 5 calculatoare pe lună.

Proiectul „Primul meu calculator” își propune să ajute copiii, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, din mediile defavorizate, oferindu-le acestora, pe întreg parcursul anului 2022, 60 de calculatoare. Donarea calculatoarelor se va face pe baza înscrierilor prin intermediul unui formular, fiind selectați câte 5 beneficiari pe lună. Cele două asociații își propun ca prin acest proiect să crească șansa la o educație de calitate, modernă și adaptată vremurilor în care trăim.

Înscrierile continuă și în luna iunie, selecția beneficiarilor și oferirea calculatoarelor efectuându-se la fiecare final de lună. În demararea acestui proiect cele două asociații sunt susținute de principalii sponsori ai proiectului Vision Tech Software și Info Group.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Joi, 23 iunie alte 7 calculatoare au fost livrate și acțiunea continua.”

„Continuăm inițiativa de a susține educația copiilor aflați într-o situație de risc. Proiectul „Primul meu calculator” se află în a sasea lună de derulare. În aceste momente complicate, marcate de războiul curent, momente pe care speram să nu le trăim niciodată, este important să ne păstrăm luciditatea și să continuăm să ajutăm cât putem de mult, acolo unde este nevoie. E important să continuăm acest cerc al binelui, iar pentru a identifica potențialii beneficiari, vă invităm să ne dați de veste său să completați chestionarul din articol, în numele persoanei care corespunde criteriilor de eligibilitate. Să facem bine este în natura noastră iar lumea aceasta ar arăta mult mai bine dacă am începe să facem bine” ne-a relatat Roxana Adam, președinte Rotaract Club Alba Iulia.

Persoanele care doresc să beneficieze de unul dintre cele 60 de calculatoare trebuie să completeze următorul formular: https://forms.gle/cpCQX2GYXzW6getZA sau la numărul de telefon: 0755125437

Criterii de eligibilitate:

•Familie cu minimum un copil, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani
•Copilul/copiii să fie încadrat/încadrați la o formă de învățământ
•Aplicantul trebuie să fie domiciliat în Alba Iulia
•Beneficiarul trebuie să fie încadrat în categoria persoanelor vulnerabile
**Aplicanții care nu dispun de un calculator/ laptop au întâietate
***Familiile care nu au fost selectate într-o lună pot aplica și pentru luna următoare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| ISU Alba, pe podium: Pompierii Ioan Popa și Mihai Avram, locul I și II la competiția „Cel mai puternic pompier” de la Brașov

Publicat

în

FOTO| ISU Alba, pe podium: Pompierii Ioan Popa și Mihai Avram, locul I și II la competiția „Cel mai puternic pompier” de la Brașov

Ioan Popa și Mihai Avram de la ISU Alba au câștigat locul I respectiv II, la categoriile lor de vârstă, la competiția “Cel Mai Puternic Pompier”, care a reunit peste 80 de salvatori militari.

„Ioan, Mihai si Andrei sunt cei trei colegi care au făcut echipă în cadrul etapei naționale a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier”, care a reunit peste 80 de salvatori militari din 26 de județe, competiția desfășurandu-se în municipiul Brașov.

La proba pe echipe, colegii nostri au reușit sa claseze ISU Alba pe locul II, iar la probele individuale rezultate au fost următoarele:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • POPA Ioan, locul I la categoria sub 30 ani;
  • AVRAM Mihai, locul II la categoria între 30-40 ani;

Salvatorii militari înscriși în competiție și-au demonstrat viteza, rezistența, dar și abilitățile practice pentru utilizarea furtunului de refulare, ridicarea greutăților și parcurgerea unor obstacole solicitante.

Felicitări tuturor și toate aprecierile pentru performanța și rezultatele deosebite! Suntem mândri de voi, dragi colegi!”, au transmis reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare