Rămâi conectat

Curier Județean

Tribunalul ALBA: AREST la domiciliu pentru directorul și jurista DSVSA Sibiu, cercetați pentru abuz în serviciu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Astăzi, Tribunalul Alba a dispus măsura preventivă a aarestului la domiciliu față de directorul DSVSA, Șerban Țichindelean și jurista instituției, Mirela Olteanu, reținuți luni de procurorii anticorupție.

Reținerea celor doi vine după ce săptămâna trecută, miercuri, procurorii DNA au efectuat percheziții și au ridicat documente de la sediul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) Sibiu, de la locuința directorului acestei instituții și de la o a treia adresă – posibil domiciliul Mirelei Olteanu.

Șerban Țichindelean a ajuns șeful DSVSA la finele lui 2009, când era membru PD-L. Acum doi ani a demisionat din PDL, apropiindu-se de UNPR, partid din care face parte și Mirela Olteanu, jurista reținută de procurorii DNA alături de el. Procurorii DNA susțin că Șerban Țichindelean se face vinovat inclusiv de răspândirea bolilor la animale, adică exact opusul menirii postului ocupat de el. Nu mai departe de vara acestui an, susțin procurorii, Țichindelean a cerut unuia din angajații DSVSA ”întocmirea unei note de fundamentare care să nu reflecte situația reală, astfel încât să fie ridicate unele restricții de comercializare a animalelor”. Potrivit datelor DNA, Țichindelean și-a obligat funcționarul să întocmească respectivele acte deși de aproape două săptămâni știa ” despre existența unor situații de risc ce determină declararea carantinei, dar nu a făcut demersuri în acest sens”.

Potrivit comunicatului remis presei de către Tribunalul Alba, “în data de 30 septembrie 2014 la Tribunalul Alba s-a judecat propunerea formulată de Ministerul Public/ DNA – Serviciul Teritorial Alba lulia privind luarea măsurii arestării preventive faţă de 2 inculpaţi, acuzaţi în principal de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese şi răspândirea bolilor la animale (reţinute în sarcina inculpatului Ţ.Ş.C.) şi a infracţiunii de abuz în serviciu (reţinute în sarcina inculpatului O.C.M.).

Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de DNA- Serviciul Teritorial Alba lulia privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţi.

Tribunalul Alba a dispus faţă de Ţ.Ş.C. măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege (art.221 alin.l şi 2 C.p.p.)

Instanţa atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

Tribunalul Alba a dispus faţă de O.M.C.. măsura controlului judiciar şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege(art.215 alini şi 2 C.p.p.)

Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare iar competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Curţii de Apel Alba lulia.”

sursa & foto: turnulsfatului.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea