Rămâi conectat

Actualitate

Trei noi Programe Operaționale Regionale, aprobate de Guvern: Câți bani primesc județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei noi Programe Operaționale Regionale, aprobate de Guvern: Câți bani primesc județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu

În cursul zilei de luni, 30 mai, încă șase Programe Operaționale din cele 16 prin care România poate atrage investiții de aproximativ 31 de miliarde euro din fondurile alocate pentru perioada de programare 2021-2027, au fost avizate de Guvern. În total, valoarea celor 11 Programe avizate până acum în intervalul 6-30 mai 2022 se ridică la aproximativ 21 miliarde de euro.

Documentele care vor fi transmise oficial Comisiei Europene sunt:

PO Transport (POT) cu o alocare de 4,75 miliarde euro,
PO Incluziune și Demnitate Socială (POIDS) cu alocare de 3,36 miliarde euro,
PO Educație și Ocupare (POEO) în valoare totală de 3,48 miliarde euro.

Tot luni au fost aprobate și trei noi Programe Operaționale Regionale aferente regiunilor Centru, Nord-Est și Sud-Est, ridicând totalul acestora la 7 din cele 8.

POR Centru, avizat în ședința de Guvern de astăzi, are un buget de în valoare de aproximativ 1,15 miliarde de euro și va următoarele obiective: creșterea competitivității întreprinderilor, sprijinirea digitalizării, mediului, creșterea mobilității urbane, finanțarea educației și turismului. Acest program va fi implementat în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

POR Nord-Est, cu o alocare de peste 1,45 miliarde euro, va finanța proiecte în domenii precum: pentru creșterea competitivității și inovației, digitalizare, mobilitate urbană, educației. Programul va fi implementat în următoarele județe: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

POR Sud-Est are alocate fonduri în valoare de 1,23 miliarde euro, iar investițiile finanțate vor sprijini competitivitatea, digitalizarea, mediul, reducerea emisiilor de carbon, dar și educația. Intervențiile finanțate vor fi implementate în județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea și Tulcea.

În prezent, în etapa finală de pregătire se mai află 5 programe:

PO Dezvoltare Durabilă (PODD) cu aprox. 4 miliarde euro,
PO Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF) cu o alocare de aprox. 1,6 miliarde euro,
PO Sănătate (POS) unde sunt prevăzuți aprox. 2,2 miliarde euro,
PO Tranziție Justă (POTJ) cu investiții disponibile în valoare de aprox. 2 miliarde euro și
Programul Operațional Regional București-Ilfov – aprox. 0,5 miliarde euro.

Sursa: hornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea