Trei benzi de circulație pe DJ 107 Alba Iulia (DN 1) – Teleac, în Zona Industrială Ciugud
Trei benzi de circulație pe DJ 107 Alba Iulia (DN 1) – Teleac (Zona Industrială Ciugud)
Consiliul Județean Alba va dezvolta infrastructura rutieră din zona industrială Ciugud – DJ 107, unde numărul de agenți economici este într-o continuă creștere. Tronsonul care urmează să fie reabilitat se află în apropierea viitoarei autostrăzi A 10 și asigură legătura directă cu DN 1 (varianta de ocolire a municipiului Alba Iulia), fiind cuprins între intersecția denivelată cu autostrada și podul Mureș, pe o lungime de aprox. 2,475 km (km 2+112 până la km 4+587).
Platforma drumului este de 7,00-8,00 m lățime, din care partea carosabilă ocupă 6,00 m, iar acostamentele au dimensiune variabilă, între 0,50 și 1,00 m. Sistemul rutier este alcătuit dintr-un strat de mixtură asfaltică, cu o grosime variabilă de 10-12 cm și fundație din materiale granulate cu grosimi de aproximativ 25-30 cm. Există șanțuri de scurgere pe ambele părți ale drumului.
Necesitatea reabilitării sectorului de drum a apărut datorită dezvoltării industriale a zonei, dar și a degradărilor accentuate cauzate în special de lucrările la autostradă. Prin intermediul lucrărilor propuse a se realiza în cadrul investiției se urmărește decongestionarea traficului în zonă.
Astfel, se va lărgi partea carosabilă prin realizarea unei benzi noi de circulație pe sensul de intrare în Alba Iulia, pentru a ușura circulația autovehiculelor care deservesc unitățile din zona industrială, rezultând o lățime totală a părții carosabile de 3 x 3,00 m. Această bandă poate fi folosită și pentru stocarea TIR-urilor, la nevoie. Se vor prevede benzi de încadrare de 0,25 m cu structura identică cu cea a carosabilului și acostamente cu lățime de 0,75m. Se va realiza un trotuar pentru a facilita circulația pietonală și se vor amenaja 2 stații de autobuz.
Colectarea și scurgerea apelor de pe zona carosabilă se va face prin intermediul rigolelor de acostament. Podețele foarte degradate se vor înlocui cu unele noi, amenajate corespunzător, iar cele care se păstrează vor fi decolmatate și curățate, pentru evacuarea corespunzătoare a apelor pluviale și se vor executa accese la proprietățile din zonă. Parapeții degradați se vor înlocui sau repara și se vor monta parapeți noi în zonele periculoase, dacă este cazul.
Pentru asigurarea siguranței circulației se vor realiza lucrări de semnalizare verticală (indicatoare de circulație), precum și lucrări de semnalizare orizontală (marcaje rutiere).
Investiția, în valoare totală de aproximativ 5 milioane de lei, este finanțată din bugetul propriu al CJ Alba. Până în acest moment a fost finalizat studiul de fezabilitate, urmând ca indicatorii tehnico-economici să fie aprobați de către consilierii județeni. După aprobarea indicatorilor, va fi lansată procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP Parohia Ortodoxă Română Horea a lansat la data de 14 ianuarie 2025 licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru execuția lucrărilor de resturare, refuncționalizare și punere în valoare a Bisericii Sfinții Arhangheli din […]