Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Trei benzi de circulație pe DJ 107 Alba Iulia (DN 1) – Teleac, în Zona Industrială Ciugud

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Trei benzi de circulație pe DJ 107 Alba Iulia (DN 1) – Teleac (Zona Industrială Ciugud)

Consiliul Județean Alba va dezvolta infrastructura rutieră din zona industrială Ciugud – DJ 107, unde numărul de agenți economici este într-o continuă creștere. Tronsonul care urmează să fie reabilitat  se află în apropierea viitoarei autostrăzi A 10 și asigură legătura directă cu DN 1 (varianta de ocolire a municipiului Alba Iulia), fiind cuprins între intersecția denivelată cu autostrada și podul Mureș, pe o lungime de aprox. 2,475 km (km 2+112 până la km 4+587).

Platforma drumului este de 7,00-8,00 m lățime, din care partea carosabilă ocupă 6,00 m, iar acostamentele au dimensiune variabilă, între 0,50 și 1,00 m. Sistemul rutier este alcătuit dintr-un strat de mixtură asfaltică, cu o grosime variabilă de 10-12 cm și fundație din materiale granulate cu grosimi de aproximativ 25-30 cm. Există șanțuri de scurgere pe ambele părți ale drumului.

Necesitatea reabilitării sectorului de drum a apărut datorită dezvoltării industriale a zonei, dar și a degradărilor accentuate cauzate în special de lucrările la autostradă. Prin intermediul lucrărilor propuse a se realiza în cadrul investiției se urmărește decongestionarea traficului în zonă.

Astfel, se va lărgi partea carosabilă prin realizarea unei benzi noi de circulație pe sensul de intrare în Alba Iulia, pentru a ușura circulația autovehiculelor care deservesc unitățile din zona industrială, rezultând o lățime totală a părții carosabile de 3 x 3,00 m. Această bandă poate fi folosită și pentru stocarea TIR-urilor, la nevoie. Se vor prevede benzi de încadrare de 0,25 m cu structura identică cu cea a carosabilului și acostamente cu lățime de 0,75m. Se va realiza un trotuar pentru a facilita circulația pietonală și se vor amenaja 2 stații de autobuz.

Colectarea și scurgerea apelor de pe zona carosabilă se va face prin intermediul rigolelor de acostament. Podețele foarte degradate se vor înlocui cu unele noi, amenajate corespunzător, iar cele care se păstrează vor fi decolmatate și curățate, pentru evacuarea corespunzătoare a apelor pluviale și se vor executa accese la proprietățile din zonă. Parapeții degradați se vor înlocui sau repara și se vor monta parapeți noi în zonele periculoase, dacă este cazul.

Pentru asigurarea siguranței circulației se vor realiza lucrări de semnalizare verticală (indicatoare de circulație), precum și lucrări de semnalizare orizontală (marcaje rutiere).

Investiția, în valoare totală de aproximativ 5 milioane de lei, este finanțată din bugetul propriu al CJ Alba. Până în acest moment a fost finalizat studiul de fezabilitate, urmând ca indicatorii tehnico-economici să fie aprobați de către consilierii județeni. După aprobarea indicatorilor, va fi lansată procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea