Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Trecerea la eco-agricultură, subvenții 100%

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fermierii care au terenuri în conversie către agricultura ecologică pot primi fonduri europene nerambursabile de 100% din valoarea proiectului.

AGRICULTORIPlăţile compensatorii care se vor acorda prin Submăsura 11.1 ”Sprijin pentru conversia la metodele de agricultură ecologică” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 sunt calculate sub formă de costuri standard pentru cele 5 pachete propuse.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, pachetul 1 înseamnă culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreţ), iar valoarea este de 293 euro/ha/an. Pachetul 2 se referă la legume și aduce 500 euro/ha/an. În cazul livezilor, așa numitul Pachet 3, suma este de 620 euro/ha/an. Pentru vii – pachetul 4, fermierii pot primi 530 euro/ha/an, iar în cazul Pachetului 5 – plante medicinale şi aromatice, suma este de 365 euro/ha/an. La nivel de pachet, se va aplica degresivitatea sprijinului financiar. În cazul fermelor cu suprafeţe agricole mai mari de 50 ha, 100 ha și 300 ha, valoarea plăţii scade pentru acele suprafeţe agricole care depăşesc valorile respective. Scăderea nu se aplică în cazul cooperativelor agricole.

Plăţile acordate astfel se pot cumula cu celelalte tipuri de plăţi acordate pe suprafaţă.

sursa: rfi.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea