Rămâi conectat

Economie

Tranzacţii mai mari cu cardurile de credit

Publicat

în

Valoarea tranzacţiilor cu cardurile de credit a fost de 736,46 milioane de lei în trimestrul al doilea, cu peste 25% mai mare decât cea înregistrată în intervalul similar din 2010, arată datele Băncii Naţionale a României. Numărul de tranzacţii a crescut şi el cu peste 26%, până la 4,93 milioane. Totuşi, numărul de carduri de credit valide a scăzut la 1,95 milioane de unităţi la finele lunii iunie. (E.Z.)

Publicitate

Economie

FONDURI EUROPENE: 150 de milioane de EURO pentru SERE și SOLARII în următorii doi ani. Anunțul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Publicat

în

FONDURI EUROPENE: 150 de milioane de EURO pentru SERE și SOLARII în următorii doi ani. Anunțul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Legumicultorii care doresc să facă sere şi solarii sau depozite şi procesare au posibilitatea să acceseze 150 de milioane de euro din fonduri europene în următorii doi ani, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-o conferinţă de presă.

„Trebuie ştiut că, pe lângă acest program de minimis (legume în spaţii protejate – n. r.), există sprijinul cuplat vegetal – 4.600 euro/ha, iar în luna septembrie vom lansa măsura 4.1 cu o sub-măsură distinctă pentru legumicultură. Sunt 100 de milioane de euro în următorii doi ani pentru construcţia de sere şi solarii şi 50 de milioane de euro pentru depozitare şi procesare doar pentru legumicultură şi cartofi. Iată că în următorii doi ani toţi cei care doresc să facă sere şi solarii sau depozite şi procesare au această posibilitate să acceseze cele 150 de milioane de euro. Sigur că aici încercăm să încurajăm cooperativele şi membrii cooperatori care vor avea intensitate de sprijin mai mare. Acest lucru, practic, va duce la o formă de organizare care să le permită să funcţioneze pe piaţă, astfel încât să aibă o producţie predictibilă cu nişte contracte ca să le confere posibilitatea de a-şi desface şi de a-şi vinde toată producţia. Despre asta este vorba: o relaţie contractuală, astfel încât să ai o producţie vandabilă şi la un preţ de cost şi de vânzare cunoscut înainte”, a spus ministrul Agriculturii.

Electrica Furnizare Discount

În ceea ce priveşte programul „Legume în spaţii protejate”, lansat anul acesta în locul programului „Tomata”, el a precizat că acesta a fost schimbat cu ajutorul asociaţiilor de legumicultori.

„Noi am avut des întâlniri cu asociaţiile de legumicultori, şi cu cele mai mari şi cu cele mai mici, şi când am schimbat acest program şi l-am dus in toamnă pentru că circuitul legislativ a fost prea lung, dar am avut şi întâlniri legate de modul de organizare al legumicultorilor şi cum ar ajunge ei cu produsele pe piaţă într-un mod cât mai echitabil şi mai echilibrat. Am făcut chiar şi o întâlnire cu retailerii şi urmează să mai avem întâlniri între legumicultori şi retaileri, în care noi Ministerul Agriculturii să fim arbitrii, pentru că nu putem să fim altceva decât arbitrii”, a transmis Adrian Oros.

În ceea ce priveşte controlul în cadrul acestui program, ministrul a subliniat că reprezentanţii APIA vor verifica existenţa culturilor, iar cei ai Direcţiilor Agricole (DG) vor evalua producţia.

„De piaţa neagră se ocupă alte instituţii, Ministerul Agriculturii face strategii alături de formele asociative pentru dezvoltarea sectoarelor din agricultură, dar şi pentru diverse forme de sprijin, atât pentru bani europeni, cât şi din bani de la bugetul naţional. Sigur, este de dorit ca, dacă se opreşte această piaţă neagră a legumelor, atunci şi sprijinul care vine din partea statului prin Ministerul Agriculturii să aibă un efect mult mai bun”, a adăugat şeful MADR.

Potrivit sursei citate, pentru programul „Legume în spaţii protejate” au depus cereri până la data de 20 iulie, când s-a încheiat perioada de înscriere, 14.239 de beneficiari, pentru o suprafaţă de 1.532,2 hectare. Cuantumul sprijinului este 2.000 de euro/1000 mp şi se referă la cei care cultivă roşii, ardei, vinete şi castraveţi.

sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă privind lansarea proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Cîmpeni”

Publicat

în

Comunicat de presă

Electrica Furnizare Discount

Proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Cîmpeni”, cod MySMIS 123734, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către UAT Oraș Cîmpeni și are o valoare totală de 21,686,077.99 lei, din care 18,099,875.28 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru. Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 27.05.2021 – 31.12.2023.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea calității vieții locuitorilor din Orașul Cîmpeni, prin derularea de intervenții la nivelul Școlii Generale, respectiv Muzeul Avram Iancu, cât și prin modernizarea străzii Horea.

            Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Modernizarea și extinderea Școlii Generale, prin realizarea lucrărilor de reabilitare, recompartimentare, termoizolare, dotare.
  • Reabilitarea și mansardarea clădirii Muzeului Avram Iancu, prin realizarea lucrărilor de reabilitare, izolare, modernizare instalații, dotare.
  • Adaptarea infrastructurii pentru utilizarea de către persoanele cu dizabilități, prin realizarea rampelor de acces, montarea ascensoarelor, achiziționarea dotărilor specifice, implementarea unor măsuri suplimentare față de standardele legale.
  • Îmbunatățirea infrastructurii fizice de bază, prin modernizarea străzii Horea.
  • Utilizarea eficientă a resurselor, prin echiparea cu panouri solare, utilizarea corpurilor de iluminat LED.
Citește mai mult

Economie

Anunț finalizare implementare proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” – beneficiar AGRO-MONTANA S.R.L

Publicat

în

Comunicat de presă

AGRO-MONTANA S.R.L. anunta finalizarea proiectul cu titlul ” Grant capital de lucru” proiect  nr RUE 796 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 23-03-2021

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea AGRO-MONTANA S.R.L.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 748.719,18 lei (valoarea totala) din care: 651.060,15 lei grant si 97.659,03 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020]

[Date de Contact]

Publicitate

AGRO-MONTANA S.R.L., cu sediul în jud. Alba, localitatea Vintu de Jos,  Str. Devei, nr. 2, ,

telefon 0788492720, înregistrată sub nr. J01/492/1994 la oficiul Registrului Comerţului,

CUI/CIF 5665552, reprezentată legal prin DARAMUS VLAD-SIMION

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea