Transportatorii anunță proteste de amploare în țară, începând din 3 noiembrie. Accizele la carburanți, printre nemulțumirile acestora
Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) va organiza, începând din 3 noiembrie, ample manifestații de protest, atât în Capitală cât și la nivel național. Nemulțumirile acestora sunt legate de accizele la carburanți, lipsa infrastructurii de transport și a unor măsuri legislative care „să salveze” sectorul.
„Menținerea accizei aplicate carburanților la nivelul actual, lipsa infrastructurii de transport și a măsurilor legislative care să salveze unul dintre cele mai importante sectoare economice autohtone, au determinat Federația Operatorilor Români de Transport să organizeze ample manifestații de protest, atât în Capitală cât și la nivel național. Pe data de 3 Noiembrie, conform solicitării depuse la Primăria Capitalei, membrii FORT se organizează pentru a manifesta în Piața Victoriei și pe centura Capitalei, după modelul aplicat în 2016, atunci când s-a reușit plafonarea tarifelor practicate de asiguratorii RCA”, anunță transportatorii printr-un comunicat remis, miercuri, 4 octombrie.
De asemenea, în paralel, asociațiile și filialele membre FORT vor organiza coloane de autovehicule de transport marfă ce se vor deplasa purtând în loc vizibil mesajul „Nu distrugeți complet economia ! — Protest național”, iar transportatorii de pasageri vor opri activitatea în anumite intervale orare.
Potrivit reprezentanților FORT, prin aceste proteste încearcă să determine Guvernul: să renunțe la creșterea accizelor la carburanți și să returneze către transportul comercial minim 5 eurocenți/litru din acciza; să introducă o simplificare de returnare a cotei părți de acciză, după introducerea datelor autovehiculelor eligibile în sistem; returnarea să se facă pe baza facturii și a desfășurătorului de alimentări, iar returnarea să nu fie condiționată de artificii birocratice inutile, menite să descurajeze solicitarea de returnare; să renunțe în totalitate la introducerea Split TVA, deoarece „din experiența guvernelor care au introdus astfel de moduri de colectare a TVA se poate concluziona că acest mod de colectare nu aduce mai multe venituri la bugetul de stat și îngreunează artificial activitatea sectorului privat care operează legal; să rezolve problemele de reglementare în domeniul transporturilor de mărfuri și pasageri și să își asume cu termene clare dezvoltarea infrastructurii rutiere la standarde europene.
sursa: agerpres, foto: arhiva
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun