Rămâi conectat

Actualitate

Transportatorii amenință cu noi proteste, dacă nu se reduc tarifele RCA. Aceștia cer Parlamentului ca ASF să ia măsuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transportatorii cer Parlamentului ca Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să ia măsuri ferme în ceea ce privește reducerea tarifelor RCA. În caz contrar, aceștia amenință că vor organiza proteste de o mai mare amploare ca cel din decembrie 2015.

”Nerespectarea punctului 1 din Protocolul semnat în decembrie 2015 de către reprezentanții transportatorilor, ASF, împreună cu reprezentanții asigurătorilor, a dus la retragerea reprezentanților transportatorilor de la discuțiile privind reducerea tarifelor RCA. Deși au fost inițiate discuții din luna noiembrie 2015 la nivelul ASF, Guvern precum și în Comisia de Buget-Finanțe a Parlamentului pentru reducerea tarifelor RCA, care în ultimul an au crescut exploziv între 100-300% nejustificat, până în acest moment după ce au trecut 2 luni de la semnarea Protocolului constatăm că tarifele nu au înregistrat nicio scădere”,  se arată într-un comunicat de presă de vineri al Asociației Patronale a Transportatorilor Europa 2002.

Acesta precizează că întreaga industrie de transport este în situația de a opri activitatea.

”Întreaga industrie de transport este în situația de opri activitatea, acest lucru putând conduce la blocarea activității a zeci de mii de autovehicule. În această situație speranțele transportatorilor se îndreaptă către Parlamentul României care poate solicita Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) măsuri ferme și rapide asfel încât transportatorii să nu ajungă în situația de a repeta Protestul din decembrie 2015, dar de aceasta dată de o amploare mult mai mare în întreaga țară”, informează documentul citat.

În data de 17 decembrie, câteva mii de transportatori au protestat în Piața Victoriei din București cu autobuze, autocare și taxiuri etc., pentru reducerea valorilor RCA și eliminarea supra-accizei din prețurile carburanților, începând cu data de 1 ianuarie 2016.

sursa: Agerpres; foto – arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ISU Alba, cuvinte de laudă cu ocazia zilei de 5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, 5 decembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba aduce un elogiu voluntarilor săi, dedicându-le o postare emoționantă pe pagina oficială de Facebook. În cadrul mesajului, ISU Alba subliniază importanța și recunoașterea voluntarilor în acțiunile de intervenție în situații de urgență, evidențiind contribuția lor în acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor și gestionarea efectelor dezastrelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare