Transportatorii acuză ASF că dezinformează și vor o întâlnire cu premierul pentru a discuta reducerea imediată a tarifelor RCA. În caz contrar, ameninţă cu proteste naţionale
Patronatele din transporturile rutiere acuză Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) că a dezinformat opinia publică prin raportul publicat marţi, referitor la tarifele RCA.
Totodată, transportatorii cer o întâlnire urgentă cu premierul Dacian Cioloş în care să fie găsită o soluţie referitoare la scăderea RCA, în caz contrar urmând să declanşeze un protest la nivel naţional, potrivit unui comunicat publicat miercuri, informează News.ro.
ASF a publicat marţi un raport, potrivit căruia creşterea medie a RCA în iunie 2016, faţă de iunie 2015, a fost de 52,7%, în marja plafonului de 50% convenit prin protocolul încheiat în decembrie 2015 cu transportatorii. Transportatorii susţin însă că aceste cifre nu reflectă realitatea.
”Datele ASF arată că prima medie RCA pentru transportatori a crescut cu 52,7% la 3.000 de lei, deşi companiile de transport rutier plătesc pe un RCA 20.000 de lei, aproape triplu faţă de anul trecut”, se arată în comunicat.
Transportatorii s-au întâlnit marţi şi au transmis două solicitări, una către ASF, prin care au solicitat raportul integral realizat de compania de consultanţă Milliman şi una către primul-ministru Dacian Cioloş, pentru stabilirea unei întâlniri urgente până săptămâna viitoare pentru a discuta despre reducerea imediată a tarifelor RCA.
În caz contrar, patronatele consideră necesară coordonarea unor acţiuni de protest la nivel naţional.
Transportatorii sunt nemulţumiţi şi de faptul că preţul RCA nu reflectă nivelul scăzut al daunelor şi susţin că marjele de profit ale asiguratorilor sunt foarte mari.
”ASF spune că frecvenţa daunei este de 15% în cazul capetelor tractor şi că dauna medie este de 18.560 lei. Astfel, la fiecare 6,3 prime de 20.000 de lei, asigurătorii încasează 126.000 de lei şi plătesc 18.560 lei, restul de peste 107.000 lei rămânând în buzunarul ASF şi al asigurătorilor”, se arată în comunicat.
Patronatele din transporturile rutiere au ameninţat în mai multe rânduri că vor declanşa un protest la nivel naţional, la care ar putea participa 40.000 de autovehicule comerciale.
Transportatorii au anunţat iniţial un protest la nivel naţional în data de 18 aprilie, din cauza nemulţumirilor generate de scumpirea poliţelor de asigurare de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA) şi de unele prevederi existente în proiectul legii RCA. Însă protestul din 18 aprilie a fost anulat.
sursa:digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață
14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață Marele geniu literar Tudor Arghezi s-a nascut la Bucuresti, la 23 mai 1880, numele sau adevarat fiind Ion N.Theodorescu. Pseudonimul Arghezi provine, dupa cum marturiseste insusi poetul, de la numele vechi al Argesului, Argesis. Clasele […]
14 iulie: Ziua Transmisioniştilor Militari Anual, la data de 14 iulie este celebrată Ziua Transmisioniştilor Militari. La această dată, în anul 1873, principele Carol a semnat Înaltul Decret nr. 1303, prin care s-a aprobat înfiinţarea unei secţii de telegrafişti militari în cadrul Batalionului de geniu al Armatei României, marcând astfel apariţia transmisiunilor militare. Secţia de […]
13 iulie | Ziua internațională a rock-ului. Cum s-a ajuns ca această zi să reprezinte rock-ul
13 iulie | Ziua internațională a rock-ului. Cum s-a ajuns ca această zi să reprezinte rock-ul La data de 13 iulie este sărbătorită ziua internațională a Rock-ului, o zi mai puțin cunoscută, mai mult decât atât, fără să se știe cum s-a ajuns ca această zi să fie considerată ziua rock-ului. Pe 13 Iulie 1985 […]