Transmiterea indexului autocitit: Cum să faci pentru a fi facturat la consumul real și nu la cel estimat
Transmiterea indexului autocitit: Cum să faci pentru a fi facturat la consumul real și nu la cel estimat
Transmiterea indexului autocitit reprezintă cea mai eficientă metodă de a plăti strict pentru cantitatea de energie consumată. Există o scurtă perioadă în fiecare lună în care poți furniza personal indexul de consum.
Aceasta înseamnă că pe factura ta se va reflecta consumul real, eliminând estimările.
Citește și: Facturi la energie: Cât timp vor rămâne plafonate prețurile la gaze naturale şi la energie electrică
Eviți facturile artificial mărite pentru energie
Procedura de transmitere a indexului autocitit este relevantă atât pentru energia electrică, cât și pentru gaze, reprezentând cea mai bună decizie financiară în ceea ce privește facturile.
Indexul constă într-un grup de cifre afișat pe contorul tău, fie că este vorba despre un contor electric sau de gaze, în cazul unei centrale proprii.
Aceste cifre indică exact cantitatea de energie consumată, iar transmiterea indexului înseamnă furnizarea acestei cifre furnizorului în intervalul menționat pe factura lunară.
Pentru a efectua acest proces, ai nevoie de un cont online pe site-ul furnizorului tău de energie.
Unii preferă să folosească aplicația mobilă pentru acces rapid, dar ambele opțiuni sunt la fel de eficiente.
Conectându-te la contul tău pe site-ul furnizorului, vei găsi o secțiune dedicată introducerii indexului autocitit.
După semnarea contractului, există o perioadă de câteva zile în care poți introduce aceste date. Mergi la contor, notează cifrele și introdu-le pe site sau în aplicația mobilă pentru a le transmite furnizorului.
În continuare, trebuie doar să aștepți factura, care va reflecta cu exactitate consumul tău real de energie.
Indexul poate fi, de asemenea, transmis și prin telefon, urmând instrucțiunile și numărul de telefon specificat pe factură.
Există diverse tipuri de contoare, de la cele mecanice la cele electronice sau chiar inteligente, care permit schimbul de informație în timp real între consumatori și distribuitori de energie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Peste 870.000 de persoane mor anual din cauza izolării sociale, la nivel mondial. Câți oameni suferă de singurătate în România
Peste 870.000 de persoane mor anual din cauza izolării sociale, la nivel mondial. Câți oameni suferă de singurătate în România Epidemia de singurătate este o criză globală. În era tehnologiei şi a comunicării, peste 870.000 de persoane mor anual din cauza izolării sociale, la nivel mondial. Potrivit statisticilor, oamenii suferă accidente cerebrale, atacuri de cord […]
Tot mai mulți români regretă „Epoca de Aur”. Fostul dictator Nicolae Ceaușescu, din ce în ce mai apreciat
Tot mai mulți români regretă „Epoca de Aur”. Fostul dictator Nicolae Ceaușescu, din ce în ce mai apreciat Dezamăgiți de tot ceea ce se petrece actualmente în țara noastră, tot mai mulți români au ajuns să regrete vremurile în care România era o dictatură comunistă, în care cuvântul de ordine era sărăcia și represiunea. Cercetările […]
Uși deschise… în afară pentru șefii spitalelor. Ministru: „Îi rog pe managerii de spitale care spun că nu se poate să lase locul liber pentru cei care pot și știu cum se face”
Uși deschise… în afară pentru șefii spitalelor. Ministru: „Îi rog pe managerii de spitale care spun că nu se poate să lase locul liber pentru cei care pot și știu cum se face” „Îi rog pe managerii care spun că nu se poate să lase locul liber pentru cei care pot și știu cum se […]