Transmiterea indexului autocitit: Cum să faci pentru a fi facturat la consumul real și nu la cel estimat
Transmiterea indexului autocitit: Cum să faci pentru a fi facturat la consumul real și nu la cel estimat
Transmiterea indexului autocitit reprezintă cea mai eficientă metodă de a plăti strict pentru cantitatea de energie consumată. Există o scurtă perioadă în fiecare lună în care poți furniza personal indexul de consum.
Aceasta înseamnă că pe factura ta se va reflecta consumul real, eliminând estimările.
Citește și: Facturi la energie: Cât timp vor rămâne plafonate prețurile la gaze naturale şi la energie electrică
Eviți facturile artificial mărite pentru energie
Procedura de transmitere a indexului autocitit este relevantă atât pentru energia electrică, cât și pentru gaze, reprezentând cea mai bună decizie financiară în ceea ce privește facturile.
Indexul constă într-un grup de cifre afișat pe contorul tău, fie că este vorba despre un contor electric sau de gaze, în cazul unei centrale proprii.
Aceste cifre indică exact cantitatea de energie consumată, iar transmiterea indexului înseamnă furnizarea acestei cifre furnizorului în intervalul menționat pe factura lunară.
Pentru a efectua acest proces, ai nevoie de un cont online pe site-ul furnizorului tău de energie.
Unii preferă să folosească aplicația mobilă pentru acces rapid, dar ambele opțiuni sunt la fel de eficiente.
Conectându-te la contul tău pe site-ul furnizorului, vei găsi o secțiune dedicată introducerii indexului autocitit.
După semnarea contractului, există o perioadă de câteva zile în care poți introduce aceste date. Mergi la contor, notează cifrele și introdu-le pe site sau în aplicația mobilă pentru a le transmite furnizorului.
În continuare, trebuie doar să aștepți factura, care va reflecta cu exactitate consumul tău real de energie.
Indexul poate fi, de asemenea, transmis și prin telefon, urmând instrucțiunile și numărul de telefon specificat pe factură.
Există diverse tipuri de contoare, de la cele mecanice la cele electronice sau chiar inteligente, care permit schimbul de informație în timp real între consumatori și distribuitori de energie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
14 mai 2025 | COD GALBEN de FURTUNI în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până sâmbătă
14 mai 2025 | COD GALBEN de FURTUNI în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până sâmbătă Meteorologii ANM au emis miercuri, 14 mai 2025, o informare meteo de intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, mixte la munte și răcire accentuată, valabilă în intervalul 15 mai, ora 08.00 – 17 […]
Când începe vacanța de vară 2025: În ce dată se încheie anul școlar pentru elevi în funcție de profil și an de studii
Când începe vacanța de vară 2025: În ce dată se încheie anul școlar pentru elevi în funcție de profil și an de studii Potrivit structurii anului școlar 2024-2025, elevii urmează să intre în vacanța de vară peste câteva săptămâni. Anul acesta, elevii vor avea vacanță 11 săptămâni, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. Elevii claselor […]
ANRE impune reguli noi pentru contractele de furnizare: Măsuri de informare a clienților finali privind încetarea schemei de sprijin pentru energia electrică
ANRE impune reguli noi pentru contractele de furnizare: Măsuri de informare a clienților finali privind încetarea schemei de sprijin pentru energia electrică Furnizorii de energie elecrică sunt obligați, conform noului ordin emis recent de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), să le transmită clienților săi, până pe data de 10 iunie 2025, mai […]