Rămâi conectat

Ştirea zilei

Transavia – seriozitate, ambiţie şi performanţă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

transavia

  •  Interviu cu dl. dr.ing. Ioan POPA, director general al Transavia SA

– Anul 2013 a fost cel mai bun din activitatea companiei Tran­savia – cel mai mare producător de carne de pui din ţară. Cum aţi reuşit să construiţi această unitate de excepţie în România?
– Cred că în viaţă trebuie să ai principii, după care să acţionezi şi să trăieşti. Principii de la care este bine să nu te abaţi. Într-o activitate economică de succes este foarte important să stabileşti principii pe care să le respecţi cu sfinţenie. Transavia funcţionează de 23 de ani, iar eu mi-am coordonat acti­vitatea în companie după 4 principii de bază: *niciodată nu am îndatorat compania mai mult decât ar fi putut suporta în cele mai grele şi mai pesimiste situaţii; *nu mi-am dezamăgit niciodată angajaţii şi nici nu îmi trece prin cap să fac acest lucru; *nu mi-am păcălit partenerii de afaceri şi am respectat toate înţelegerile pe care le-am avut între noi; *am respectat legile ţării şi instituţiile statului, mi-am plătit obligaţiile faţă de stat şi nu am fost niciodată dator la stat. Cred că cine respectă aceste principii de bază nu poate să nu reuşească.
transavia-fabrica nutreturi combinate santimbru– Am discutat cu mulţi angajati ai dumneavoastră şi sunt mulţumiţi. Ce părere aveţi?
– Sunt convins că fiecare dintre noi îşi doreşte în fiecare zi mai mult decât a avut ieri. Am avut o preocupare permanentă în a avea grijă de angajaţii din compania pe care o conduc. Le-am creat acestora condiţii de viaţă şi de muncă optime: i-am motivat salarial, practicând majorări salariale anuale, inclusiv în timp de criză. Oferim angajaţilor o masă pe zi, bonuri de masă, transport, premii cu diverse ocazii şi alte beneficii. Este foarte important să vă spun că niciodată nu s-a întâmplat ca societatea să nu plătească angajaţii în ziua stabilită de salariu şi nici nu se va întâmpla acest lucru atât timp cât o voi conduce eu. În prezent, avem peste 1.500 de angajaţi. Desigur, sunt foarte sever şi cer foarte mult de la angajaţi, dar în acelaşi timp îi respect pe toţi şi mă străduiesc să îi ajut cu tot ce îmi stă în putinţă, astfel încât dacă îmi spuneţi că oamenii sunt mulţumiţi eu vă declar că sunt foarte mulţumit de ei.
05 ferme vegetale transavia 6– Care este situaţia financiară a societăţii? Ce probleme de finanţare aveţi?
– Situaţia financiară este una stabilă şi sănătoasă, conform primului principiu de bază, am fost foarte atent la acest aspect. Nu am avut probleme în a lua un credit, precum nici în a-l restitui. Avem o relaţie foarte bună cu instituţiile financiare pentru că am clădit o relaţie de res­pect reciproc. Deşi grupul nostru a avut o cifră de afaceri de 135 milioane euro, încă mai avem sume împrumutate de la bănci, dar care sunt mici în comparaţie cu volumul activităţii desfăşurate. De altfel, voi face o declaraţie în premieră, singulară în presa acestor vremuri: Obiectivul major pentru 2014 este ca la sfârşitul anului societatea să nu mai aibă niciun credit bancar, iar toată activitatea să o desfăşurăm cu surse proprii de finanţare.
– Vă implicaţi în comunitate, în acordarea de sprijin pentru problemele sociale. Cum faceţi acest lucru?
– În general, ne place să ne implicăm în proiecte mari, de amploare, dar sprijinim ocazional şi alte activităţi sociale. Sprijinim şi persoane nevoiaşe, bolnavi, copii, bătrâni, precum şi diverse instituţii (case de copii, aziluri). De asemenea, acordăm premii elevilor merituoşi, construim de la zero o biserică pentru comunitate (integral din surse proprii), iar în acest an demarăm renovarea şi modernizarea secţiei de chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean Alba. Sprijinim şi activitatea sportivă: suntem sponsori ai echipei de baschet CSU Alba Iulia şi organizăm în fiecare an o competiţie sportivă de golf. Anul trecut, în decembrie, am avut o acţiune importantă pentru preşcolarii din Alba Iulia, care au beneficiat, din partea Transavia, de 1.000 de pachete de dulciuri şi jucării.
– Cum aţi încheiat anul 2013, ce investiţii aţi realizat şi ce vă propuneţi pentru 2014?
– Anul 2013 a fost pentru grupul Transavia cel mai bun an, cu cea mai mare cifră de afaceri – 135 de milioane de euro şi un profit brut de 12,5 milioane de euro. Sunt mulţumit de realizări şi le mulţumesc colaboratorilor şi angajaţilor care au contribuit la realizarea lor. Anul trecut, am avut un plan investiţional de 8 milioane de euro şi am finalizat anul cu 10 milioane de euro investite. Anul acesta ne propunem tot un program de 8 milioane euro, dedicat în special investiţiilor în utilaje agricole şi dezvoltării altor spaţii de producţie.

*Transavia – lider naţional în producţia de carne de pui

Transavia este cel mai important producător de carne din România, cu o producţie de peste 55.000 de tone de carne de pasăre, în fermele proprii de creştere din 5 judeţe – Alba, Cluj, Sibiu, Braşov şi Harghita. Toate produsele sunt realizate în conformitate cu normele de calitate internaţionale, sub controlul autorităţilor sanitar-veterinare şi de mediu, iar în anul 2006 compania a primit distincţia de furnizor al Casei Regale a României. Compania deţine 15 ferme de creştere pui de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare performante de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum şi patru ferme vegetale. Din toamna anului 2007, Avicola Braşov, unul dintre producătorii cu tradiţie pe piaţa românească, face parte din grupul Transavia. Produsele Transavia deţin certificările IFS (International Food Standard) şi BRC (British Retail Consortium). Cei 22 de ani de activitate pe piaţa avicolă din România atestă calitatea incontestabilă a companiei Transavia ca lider de piaţă. Produsele Transavia sunt prezente pe piaţa internă în procent de 75 la sută, în marile lanţuri de retail, prin brandurile Fragedo şi Papane. Transavia este prezentă şi pe piaţa internaţională, prin exporturile realizate în ţări din Comunitatea Europeană (printre care Marea Britanie, Franţa, Spania, Croaţia, Ungaria, Bulgaria şi Estonia). Fondatorul şi directorul general al grupului  este dr. ing. Ioan Popa, arhitectul celei mai performante companii cu sistem integrat de creştere, procesare şi comercializare a produselor din pui din România. Cei peste 1.500 de angajaţi, o echipă solidă de management, investiţii constante şi un know-how propriu stau în spatele succesului obţinut şi la baza tuturor planurilor de viitor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea