Rămâi conectat

Ştirea zilei

Transavia – seriozitate, ambiţie şi performanţă

Publicat

în

transavia

  •  Interviu cu dl. dr.ing. Ioan POPA, director general al Transavia SA

– Anul 2013 a fost cel mai bun din activitatea companiei Tran­savia – cel mai mare producător de carne de pui din ţară. Cum aţi reuşit să construiţi această unitate de excepţie în România?
– Cred că în viaţă trebuie să ai principii, după care să acţionezi şi să trăieşti. Principii de la care este bine să nu te abaţi. Într-o activitate economică de succes este foarte important să stabileşti principii pe care să le respecţi cu sfinţenie. Transavia funcţionează de 23 de ani, iar eu mi-am coordonat acti­vitatea în companie după 4 principii de bază: *niciodată nu am îndatorat compania mai mult decât ar fi putut suporta în cele mai grele şi mai pesimiste situaţii; *nu mi-am dezamăgit niciodată angajaţii şi nici nu îmi trece prin cap să fac acest lucru; *nu mi-am păcălit partenerii de afaceri şi am respectat toate înţelegerile pe care le-am avut între noi; *am respectat legile ţării şi instituţiile statului, mi-am plătit obligaţiile faţă de stat şi nu am fost niciodată dator la stat. Cred că cine respectă aceste principii de bază nu poate să nu reuşească.
transavia-fabrica nutreturi combinate santimbru– Am discutat cu mulţi angajati ai dumneavoastră şi sunt mulţumiţi. Ce părere aveţi?
– Sunt convins că fiecare dintre noi îşi doreşte în fiecare zi mai mult decât a avut ieri. Am avut o preocupare permanentă în a avea grijă de angajaţii din compania pe care o conduc. Le-am creat acestora condiţii de viaţă şi de muncă optime: i-am motivat salarial, practicând majorări salariale anuale, inclusiv în timp de criză. Oferim angajaţilor o masă pe zi, bonuri de masă, transport, premii cu diverse ocazii şi alte beneficii. Este foarte important să vă spun că niciodată nu s-a întâmplat ca societatea să nu plătească angajaţii în ziua stabilită de salariu şi nici nu se va întâmpla acest lucru atât timp cât o voi conduce eu. În prezent, avem peste 1.500 de angajaţi. Desigur, sunt foarte sever şi cer foarte mult de la angajaţi, dar în acelaşi timp îi respect pe toţi şi mă străduiesc să îi ajut cu tot ce îmi stă în putinţă, astfel încât dacă îmi spuneţi că oamenii sunt mulţumiţi eu vă declar că sunt foarte mulţumit de ei.
05 ferme vegetale transavia 6– Care este situaţia financiară a societăţii? Ce probleme de finanţare aveţi?
– Situaţia financiară este una stabilă şi sănătoasă, conform primului principiu de bază, am fost foarte atent la acest aspect. Nu am avut probleme în a lua un credit, precum nici în a-l restitui. Avem o relaţie foarte bună cu instituţiile financiare pentru că am clădit o relaţie de res­pect reciproc. Deşi grupul nostru a avut o cifră de afaceri de 135 milioane euro, încă mai avem sume împrumutate de la bănci, dar care sunt mici în comparaţie cu volumul activităţii desfăşurate. De altfel, voi face o declaraţie în premieră, singulară în presa acestor vremuri: Obiectivul major pentru 2014 este ca la sfârşitul anului societatea să nu mai aibă niciun credit bancar, iar toată activitatea să o desfăşurăm cu surse proprii de finanţare.
– Vă implicaţi în comunitate, în acordarea de sprijin pentru problemele sociale. Cum faceţi acest lucru?
– În general, ne place să ne implicăm în proiecte mari, de amploare, dar sprijinim ocazional şi alte activităţi sociale. Sprijinim şi persoane nevoiaşe, bolnavi, copii, bătrâni, precum şi diverse instituţii (case de copii, aziluri). De asemenea, acordăm premii elevilor merituoşi, construim de la zero o biserică pentru comunitate (integral din surse proprii), iar în acest an demarăm renovarea şi modernizarea secţiei de chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean Alba. Sprijinim şi activitatea sportivă: suntem sponsori ai echipei de baschet CSU Alba Iulia şi organizăm în fiecare an o competiţie sportivă de golf. Anul trecut, în decembrie, am avut o acţiune importantă pentru preşcolarii din Alba Iulia, care au beneficiat, din partea Transavia, de 1.000 de pachete de dulciuri şi jucării.
– Cum aţi încheiat anul 2013, ce investiţii aţi realizat şi ce vă propuneţi pentru 2014?
– Anul 2013 a fost pentru grupul Transavia cel mai bun an, cu cea mai mare cifră de afaceri – 135 de milioane de euro şi un profit brut de 12,5 milioane de euro. Sunt mulţumit de realizări şi le mulţumesc colaboratorilor şi angajaţilor care au contribuit la realizarea lor. Anul trecut, am avut un plan investiţional de 8 milioane de euro şi am finalizat anul cu 10 milioane de euro investite. Anul acesta ne propunem tot un program de 8 milioane euro, dedicat în special investiţiilor în utilaje agricole şi dezvoltării altor spaţii de producţie.

*Transavia – lider naţional în producţia de carne de pui

Elit - Gustul Desăvârșit

Transavia este cel mai important producător de carne din România, cu o producţie de peste 55.000 de tone de carne de pasăre, în fermele proprii de creştere din 5 judeţe – Alba, Cluj, Sibiu, Braşov şi Harghita. Toate produsele sunt realizate în conformitate cu normele de calitate internaţionale, sub controlul autorităţilor sanitar-veterinare şi de mediu, iar în anul 2006 compania a primit distincţia de furnizor al Casei Regale a României. Compania deţine 15 ferme de creştere pui de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare performante de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum şi patru ferme vegetale. Din toamna anului 2007, Avicola Braşov, unul dintre producătorii cu tradiţie pe piaţa românească, face parte din grupul Transavia. Produsele Transavia deţin certificările IFS (International Food Standard) şi BRC (British Retail Consortium). Cei 22 de ani de activitate pe piaţa avicolă din România atestă calitatea incontestabilă a companiei Transavia ca lider de piaţă. Produsele Transavia sunt prezente pe piaţa internă în procent de 75 la sută, în marile lanţuri de retail, prin brandurile Fragedo şi Papane. Transavia este prezentă şi pe piaţa internaţională, prin exporturile realizate în ţări din Comunitatea Europeană (printre care Marea Britanie, Franţa, Spania, Croaţia, Ungaria, Bulgaria şi Estonia). Fondatorul şi directorul general al grupului  este dr. ing. Ioan Popa, arhitectul celei mai performante companii cu sistem integrat de creştere, procesare şi comercializare a produselor din pui din România. Cei peste 1.500 de angajaţi, o echipă solidă de management, investiţii constante şi un know-how propriu stau în spatele succesului obţinut şi la baza tuturor planurilor de viitor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

ALERTĂ| Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Publicat

în

Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Un prim cetățean român a fost diagnosticat cu variola maimuței. Este vorba despre un bărbat care trăiește în Marea Britanie și a fost diagnosticat în Grecia, acolo unde plecase în vacanță.

Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Imediat, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă; în primul rând la hotel, apoi la spital. Prietena bărbatului este suspectă și ea, este internată în spital, dar deocamdată nu are simptome.

„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat medicul Nikos Koudounis, duminică seara, la Digi24.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

Publicat

în

Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

În cursul zilei de ieri, 21 mai, președinta Ungariei, Novák Katalin, s-a pozat cu o bornă vopsită în culorile Ungariei de pe muntele Piatra Secuiului, în județul Alba.

Katalin Novak s-a fotografiat cu una din cele două borne de pe munte, vopsită în culorile naţionale maghiare. Piatra Secuiului este o destinaţie turistică foarte cunoscută, bornele de pe culmea montană fiind de zeci de ani în centrul unei dispute între români şi maghiari.

Sunt vopsite periodic, fie în culorile naţionale ale României, fie în cele ale Ungariei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu această ocazie, Katalin Novak a prezentat şi o diplomă scrisă în limba maghiară care atestă faptul că a escaladat vârful românesc de 1130 de metri şi transmis mesajul: ”Am ajuns pe vârf, la 1130 metri.

CITEȘTE ȘI: Senatorul PSD Călin Matieș a pus o imagine înrămată cu Avram Iancu, la baza statuii principelui transilvănean Gábor Bethlen, de Ziua Unităţii Reformate Maghiare

M-am simţit bine să fac drumeţii după sărbătoarea comună”. În prima parte a zilei, preşedinta Ungariei a participat, la Alba Iulia, la sărbătoarea dedicată marcării a 400 de ani de la înfiinţarea de către principele Bethlen Gabor, a Colegiului Reformat din oraş.

În Cetatea Alba Iulia a fost dezvelită şi o statuie a fostului principe al Transilvaniei. Într-un mesaj transmis de agenţia de presă Hirado, şefa statului maghiar îi dă şi o replică ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, care sancţionase o declaraţie anterioară a Katalinei Novak, potrivit căreia prioritatea ei este să reprezinte ”toţi maghiarii, indiferent dacă trăiesc înăuntrul sau în afara graniţelor”. „Potrivit dreptului internaţional, un stat nu poate să îşi aroge drepturi de orice fel în raport cu cetăţenii altui stat”, a reacţionat atunci MAE, printr-un comunicat. Katalin Novak a mai declarat că ”nu vom tăia niciodată cordonul ombilical dintre patria-mamă şi maghiarii care au ajuns să trăiască în afara graniţelor Ungariei, şi nici nu vom permite, niciodată, ca acesta să fie tăiat”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| Bărbat din Alba, dat DISPĂRUT de familie, a fost găsit inconștient într-o grădină, de către un câine de salvare

Publicat

în

Polițiștii din Sebeș caută un bărbat care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 21 mai 2022, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată de către un bărbat  din municipiu, cu privire la faptul că, în după amiaza zilei de 20 mai 2022, tatăl său, STRICAT  IOAN, de 84 de ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Bărbatul are următoarele semnalmente:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • 170 cm înălțime;
  • aproximativ 70 de kilograme;
  • păr alb, tuns scurt;
  • ochi albaștri;

La data plecării purta cu o bluză cu dungi orizontale, în colorile alb, negru și maro, pantaloni de trening de culoare neagră și pantofi de culoare neagră.

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării bărbatului, iar acesta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

UPDATE: În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliție Municipiului Sebeș, împreună cu jandarmii, bărbatul dispărut a fost identificat, într-o grădină situată pe raza municipiului Sebeș, cu ajutorul unui câine de căutare/salvare persoane din dotarea Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba.
Acesta era conștient dar necooperant și a fost transportat, de o ambulanță, la spital, pentru îngrijiri medicale.

La examinarea sumară, pe corpul bărbatului nu au fost identificate urme de violență.
Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare