Transalpina și două drumuri din Apuseni intră în reabilitare. Finanțare de peste 50 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere din județ

Prefectul Nicolae Albu a efectuat o vizită de lucru în zona Munţilor Apuseni, pentru a inspecta lucrările care se execută pe drumurile naţionale.

O infrastructură rutieră reabilitată nu înseamnă doar condiţii mai bune pentru traficul auto şi circulaţia mărfurilor, ci deschide şi noi orizonturi spre zone care, în lipsa unei infrastructuri adecvate, nu sunt la fel de atrăgătoare pentru turişti.

ELIT

De aceea, Guvernul României finanţează cu peste 50 milioane lei reabilitarea a două drumuri naţionale din zona Apusenilor –  DN 74 şi DN 75, cât şi a Transalpinei.

În prezent, pe DN 74 se acţionează pe porţiunea cuprinsă între km 48 şi 58, realizându-se lucrări de pregătire (frezat asfalt, tasări asfaltice şi burduşiri) pentru turnarea de covor asfaltic tip BA16. Totodată, un nou contract, pentru asfaltarea porţiunii cuprinse între km 86 şi 99+800, va fi semnat în scurt timp.

Pe DN 75 s-a turnat covor asfaltic de la km 74+400 la km 85, iar în perioada imediat următoare se vor executa lucrări de pregătire şi se va turna covor asfaltic pe porţiunea dintre km 65 şi 74+400.

De asemenea, sunt pregătite pentru încheiere şi alte contracte de lucrări pe aceste două drumuri, care vor fi semnate în cursul acestui an.

Cu privire la DN 67 C – Transalpina, la momentul de faţă se montează parapeţi pe o lungime de 4.700 metri. La începutul acestei săptămâni a fost semnat contractul pentru asfaltarea a 32 de km din acest drum, pornind din dreptul localităţii Şugag, iar lucrările vor începe în scurt timp.

„După cum am mai menţionat, modernizarea infrastructurii rutiere constituie o prioritate a mandatului meu. Chiar dacă pandemia de coronavirus ne pune greu la încercare în aceste zile, proiectele trebuie să continue, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi prevenţie, pentru ca, după depăşirea acestei situaţii dificile, locuitorii judeţului să beneficieze de o infrastructură mai bună. Îi mulţumesc domnului Lucian Bode – Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, care şi-a respectat angajamentul asumat faţă de judeţul Alba şi asigură resursele bugetare necesare pentru aceste investiţii.” – Nicolae Albu, Prefectul judeţului Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...