Traian Berbeceanu renunță la Poliție după 25 de ani de activitate. Fostul șef al BCCO Alba Iulia se gândește la o carieră în magistratură

Fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, renunță la poliție după 25 de ani de activitate, și anunță, într-un interviu acordat presei hunedorene, că se gândește la o carieră în magistratură.

„Sfârşitul nu-i aici”, susţine poliţistul Traian Berbeceanu, care a anunţat că de la 1 aprilie s-a retras din Poliţie, după 25 de ani de activitate. Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba s-a pensionat după 25 de ani de activitate în Poliţie.

ELIT

„Nu vă ascund dorinţa de a urma o cariera în magistratură, şi chiar mă pregătesc de ceva vreme în acest sens. Referitor la posibila mea implicare în activităţi politice, la acest moment nu am un răspuns clar conturat. Sunt într-o perioadă de evaluare atentă a ceea ce se întâmplă pe scena politică şi chiar dacă, la un moment dat, voi lua o decizie în această direcţie, în mod categoric nu mă voi alătura marilor <actori politici> ai momentului, formaţiunilor care deja sunt complet compromise, cel puţin în opinia mea”, a declarat Traian Berbeceanu, citat de glasul-hd.ro.

Înalta Curte de Casație și Justiție a început luni, 12 martie, judecarea apelului în dosarul fostului comandant al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu și a foștilor procurori de la DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan și Nicolaie Cean.

Procesul a fost reluat după mai bine de un an și 8 luni de la data în care poliţistul Traian Berbeceanu a fost achitat în dosarul în care procurorii DIICOT l-au acuzat de favorizarea unor grupări infracţionale, în timp ce anchetatorii săi au fost condamnaţi pentru fabricarea probelor. Procurorul Ioan Mureşan, unul dintre foştii săi anchetatori, a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

De asemenea, Cean a primit trei ani de închisoare, iar Alin Muntean, ofițer de poliție, patru ani de închisoare, ambele pedepse cu executare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Costelis 2 aprilie 2018 at 10:58

Nu intra in mocirla politică! !!Ai pierde TOT capitalul de simpatie…si ai risca să devii un politician obscur pe plaiurile Dâmboviței!

coco 2 aprilie 2018 at 11:40

Magistrat !Cea mai banoasa meserie din Romania .Unde mai pui ca nimeni nu te verifica si poti da sentinte dupa bunul plac ignorand legile.

robespierre 2 aprilie 2018 at 12:02

magistrat, maestre…? vai, mama noastra… pai mataluta nu ai cunostintele elementare nu de drept civil si procedura ci nici macar de penal…si, in alta ordine de idei, rezolva-ti problemele cu justitia, ca, in opinia mea, sunt groase rau…

Mitici 3 aprilie 2018 at 2:10

Amice tu habar nu ai ce vorbesti.Berbeceanu are cunostinte de drept penal cât tu nici nu visezi .Este un profesionist in munca de politie si daca citeai inainte sa dai cu bãtul in baltă vedeai că a fost achitat iar cei care i-au fabricat dosarul condamnati.

robespierre 3 aprilie 2018 at 17:01

mitici,
nu are frate, crede-ma… nu are nicio cunostinta nici de civil , nici de penal… iar cu dosarul, ori nu stii ori te faci… diicot-ul a facut si el apel… si cred ca va fi o mare surpriza.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...