Rămâi conectat

Actualitate

Traian Berbeceanu renunță la Poliție după 25 de ani de activitate. Fostul șef al BCCO Alba Iulia se gândește la o carieră în magistratură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, renunță la poliție după 25 de ani de activitate, și anunță, într-un interviu acordat presei hunedorene, că se gândește la o carieră în magistratură.

„Sfârşitul nu-i aici”, susţine poliţistul Traian Berbeceanu, care a anunţat că de la 1 aprilie s-a retras din Poliţie, după 25 de ani de activitate. Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba s-a pensionat după 25 de ani de activitate în Poliţie.

„Nu vă ascund dorinţa de a urma o cariera în magistratură, şi chiar mă pregătesc de ceva vreme în acest sens. Referitor la posibila mea implicare în activităţi politice, la acest moment nu am un răspuns clar conturat. Sunt într-o perioadă de evaluare atentă a ceea ce se întâmplă pe scena politică şi chiar dacă, la un moment dat, voi lua o decizie în această direcţie, în mod categoric nu mă voi alătura marilor <actori politici> ai momentului, formaţiunilor care deja sunt complet compromise, cel puţin în opinia mea”, a declarat Traian Berbeceanu, citat de glasul-hd.ro.

Înalta Curte de Casație și Justiție a început luni, 12 martie, judecarea apelului în dosarul fostului comandant al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu și a foștilor procurori de la DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan și Nicolaie Cean.

Procesul a fost reluat după mai bine de un an și 8 luni de la data în care poliţistul Traian Berbeceanu a fost achitat în dosarul în care procurorii DIICOT l-au acuzat de favorizarea unor grupări infracţionale, în timp ce anchetatorii săi au fost condamnaţi pentru fabricarea probelor. Procurorul Ioan Mureşan, unul dintre foştii săi anchetatori, a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

De asemenea, Cean a primit trei ani de închisoare, iar Alin Muntean, ofițer de poliție, patru ani de închisoare, ambele pedepse cu executare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea