Traian Berbeceanu: A fost nevoie de o nenorocire, pentru ca primăriile să constate ca zeci de cluburi si săli de evenimente funcţionează ilegal
Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba – pe când aceasta era cea mai performantă unitate BCCO din țară, unul dintre cei care cunosc și înțeleg cel mai bine caracatița corupției de la noi, “polițistul anului” devenit victimă a “represiunii nedrepte“ a sistemului pe care servindu-l a încercat să-l zdruncine – și a și reușit cu un sacrificiu personal uriaș – a reacționat la tragedia petrecută în clubul bucureștean Colectiv, în care 32 de tineri și-au pierdut viața iar alți 80 au fost grav răniți.
Fostul comisar punctează exact acele aspecte pentru care, revoltați, românii continuă să iasă în stradă. Aspecte ce țin de “întregul aparat administrativ corupt în profunzime”.
„A fost nevoie de o tragedie pentru ca în întreaga ţară să se declaşeze controale la cluburi, baruri, discoteci… A fost nevoie de un carnagiu pentru ca cei care conduc să constate ca legislaţia este proastă, deficitară, lasată la voia întamplării!
A fost nevoie ca zeci de tineri nevinovaţi să piară în chinuri groaznice iar alte multe zeci să se zbată între viaţă şi moarte pentru ca mai marii zilei să admită că întregul aparat administrativ este corupt în profunzime, că orice activitate privată implică automat „autorizarea spăguită” şi pe cale de consecinţă, „şpaga autorizată”!
A fost nevoie de o nenorocire, pentru ca primăriile să constate faptul ca zeci de cluburi, discoteci, baruri si săli de evenimente, funcţionează ilegal, neautorizat…
Aceleaşi locaţii în care deunăzi îşi lansau cu fast candidaturile, îşi invitau delegaţiile, îşi organizau petrecerile private…aceleaşi locaţii din care îşi alimentau conturile…
A fost nevoie de un dezastru, pentru ca BOR să priceapă că spiritualitatea unei naţii nu se masoară în chitanţe!
Dacă a fost nevoie de toate acestea…. A FOST NEVOIE DE PREA MULT!”, a scris Traian Berbeceanu pe pagina sa de facebook.
De la mai bine de doi ani de când a fost înlăturat de la conducerea BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu continuă în fața judecătorilor lupta pentru demonstarea nevinovăției sale și pentru pedepsirea celor care, potrivit DNA, i-au fabricat dosarul. Dosar care se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție, dosar în care Berbeceanu e atât parte vătămată cât și acuzat – după ce au fost conexate dosarele instrumentate de DIICOT și DNA.
Procesul decurge în favoarea fostului comisar, rând pe rând acuzațiile aduse de procurorii DIICOT fiind demontate chiar și de martorii ceruți de Ioan Mureșan, Nicolaie Cean și Alin Muntean.
Judecarea acestui caz complex și unic în istoria judiciară românească a ultimilor 25 de ani va dura încă mult timp, urmând să fie audiate încă aproape 100 de martori, între care nume grele din poliție și procuratură precum fosta șefă a DIICOT Alina Bica – care ar fi știut încă din 2012 despre tensiunile apărute între BCCO și DIICOT Alba, Petre Tobă șeful Poliției Române – pe care Berbeceanu l-a informat încă din 2012 despre faptele lui Ioan Mureșan, Nicolaie Cean și Alin Muntean, Georgiana Hossu- cea care a condus DIICOT după arestarea Alinei Bica, dar și soțul acesteia Dan Hossu, fost ofițer BCCO, procurorul Augustin Lazăr, cel care i-au coordonat activitatea la dosarele “Spumă și Bibanul”şi “Aurul Dacic”, dar şi procurori de la DIICOT care s-au ocupat de dosarul în care el era cercetat: Valentin Trif şi Adrian Nicolae Băican, potrivit gazetadedimineata.ro
B.P.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Broccoli – în topul celor mai bune alimente din lume. Beneficii ale consumului și proprietăți
Broccoli – în topul celor mai bune alimente din lume. Beneficii ale consumului și proprietăți Mâncaţi broccoli din belşug! Este sfatul oricărui nutriţionist şi ar trebui să-l respectaţi dacă vreţi dintr-o dată ca în farfurie să îşi găsească locul un aliment extrem de sănătos. Nu este o modă, nu este o recomandare generală de care […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată