Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Traian Băsescu: Noua Constituţie trebuie să fie „la fel de bine gândită ca cea din 1923”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Presedintele Traian Basescu sustine o conferinta de presa privind proiectul de revizuire a Constitutiei trimis spre avizare Consiliului Legislativ, la Palatul Cotroceni, in BucurestiPreşedintele Traian Băsescu a fost vineri seara la Constanţa pentru a vizita expoziţia dedicată Regelui Ferdinand I şi, întrebat de jurnalişti a spus că noua Constituţie trebuie să fie „la fel de bine gândită ca cea din 1923”, susţinând că aceea „a fost una dintre cele mai moderne constituţii din lume”.

„Asta a fost una dintre cele mai moderne constituţii din lume (n.r.- Constituţia din 1923). În baza acestei constituţii şi a modului cum funcţiona statul român în perioada de după intrarea constituţiei în vigoare, România a fost una din cele mai stabile ţări din punct de vedere economic, cele mai stabile din lume, nu din Europa”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat de jurnalişti ce ar trebui să păstreze noua Constituţie din cea din 1923, şeful statului a răspuns: „Principiile sănătoase de funcţionare a statului. (…) Să fie la fel de bine gândită ca cea din 1923”.

De asemenea, Traian Băsescu a spus că expoziţia reprezintă „o parte glorioasă a istoriei noastre”.

„Am văzut multe din exponate la muzeu (n.r. – Muzeul Cotroceni), dar îmi pare bine că au fost aduse aici, la bordul navei. Le văd echipajele de pe navele flotei mâine (n.r. – sâmbătă), pentru că sunt parte din istoria noastră şi parte de istorie pe care 50 de ani am negat-o, aşa am fost învăţaţi în comunism, dar a fost o parte glorioasă a istoriei noastre”, a spus

Traian Băsescu a ajuns, vineri, în jurul orei 18.00, la Constanţa, pentru a participa la vernisajul expoziţiei dedicate Regelui Ferdinand I al României, la bordul Fregatei „Regele Ferdinand”, el fiind întâmpinat de Garda de Onoare care a intonat imnul de stat.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea