Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Traian Băsescu consideră că politicienii din USL sunt incompetenţi: Nici în perioada crizei nu am avut un asemenea şomaj

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele Traian Băsescu a făcut astăzi declaraţii de la Palatul Cotroceni şi a adus acuze liderilor din USL pentru că petrec prea mult timp în studiourile de televiziune în timp ce şomajul este în creştere. Totodată preşedintele consideră că relansarea investiţiilor din bani europeni şi de la bugetul de stat trebuie să fie o prioritate majoră a guvernului.

Şomajul e în creştere. Românii sunt tot mai preocupaţi de siguranţa locului de muncă şi se întreabă dacă îl pierd sau nu. În luna iunie, şomajul ajunsese la 7,6%. Creşterea economică generată de exporturi de la Dacia, Lufkin etc, nu înseamnă şi locuri de muncă. E un efect al amputării investiţiilor din bugetul de stat. În luna iunie, şomajul era 7.6, dar în iulie România a înregistrat un plus de 29.000 şomeri, ceea ce ne va arăta când se va analiza la nivelul Eurostat şomajul în România, cifra pentru iulie va fi în jur de 8%. E un prag extrem de riscant. Crearea de locuri de muncă e esenţială. Relansarea investiţiilor din bani europeni şi de la bugetul de stat trebuie să fie o prioritate majoră a guvernului. Nu se poate să priveşte o creştere cu 29.000 a şomajului în perioadă de vară. Ar fi fost de aşteptat o scădere a şomajului pe perioada verii”, a declarat preşedintele României.

Traian Băsescu tras un semnal de alarmă, şi anume că România se apropie de 8% şomaj. „Este o convingere a liderilor USL că pot substitui munca serioasă în folosul oamenilor şi rezolvării problemelor cu emisiuni televizate, de imagine. Îi atenţionez că ne apropiem de 8% şomaj. Nici în perioada crizei România nu a avut acest nivel. Nepăsarea, convingerea că poţi supravieţui la nesfârşit prin aroganţă, prin bătălia cu preşedintele, îi face să nu dea atenţie problemelor importante”, a mai spus acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea