Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Traian Băsescu: ”Cea mai bună soluţie privind Roşia Montană este ca Parlamentul să retragă proiectul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, cea mai bună soluţie privind Roşia Montană este ca Parlamentul să retragă proiectul. Acesta a spus, într-o conferință de presă susținută luni, la Palatul Cotroceni, că Articolul 1.4 din Constituţie nu permite ca Parlamentul să ia decizii personalizate prin legi.

Am văzut că domnul Victor Ponta a făcut afirmaţii că s-au mai făcut privatizări prin lege. Aşa este, este vorba de privatizarea Petrom. A fost un set de două ordonanţe de urgenţă transformate în lege şi o lege, toate promulgate de Ion Iliescu. Domnul Iliescu a considerat că privatizarea Petrom nu trebuie trimisă la Curtea Constituţională. De asta nu există un refuz al Curţii. Domnul Victor Ponta îmi atribuia mie promulgarea legilor, ceea ce e o minciună caracteristică a premierului, el dacă nu minte nu face politică. Cu privire la privatizarea Rompetrol, a fost emisă de Guvernul Tăriceanu în 1998 şi a devenit legea 502 din 2002, promulgată tot de domnul preşedinte Iliescu”, a spus președintele, citat de Mediafax.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Traian Băsescu a mai spus că  jurisprudenţa Curţii Constituţionale e clară, nu permite în baza articolului 1.4 din Constituţie ca legislativul să dedice legi unei firme.

Premierul nu se limitează doar la această încălcare a Constituţiei, prin anexarea contractului la proiectul de lege. Părerea mea e că Victor Ponta a mizat pe o majoritate largă, că va trece repede legea şi a încercat un joc tip CFR Marfă. Ponta trebuie să scape de laşitate ca să fie prim-ministru şi trebuie să renunţe la şmecherii. Nu sunt de acord nici cu poziţia celuilalt lider, Antonescu, care a intrat şi el în jocul „Votăm sau nu”. Ştie foarte bine că proiectul e neconstituţional. Decât să spună „Aprobăm/Nu aprobăm” ca sa vadă de ce grup se lipeşte, mai bine să spună „Domnule Ponta, e neconstituţională, ia-o înapoi, trimite-l pe Şova să o ia de la Parlament, să o lase la Guvern!”. Pentru că este iniţiativa acestui ministru profund incompetent”, a mai spus șeful statului.

Preşedintele a mai spus că cea mai bună soluţie ar fi ca proiectul să fie retras din Parlament de către Guvern: „Soluţia corectă este să retragă urgent proiectul de lege pentru că riscul este tensionarea la maxim a societăţii atâta vreme cât proiectul este în Parlament„, a spus Băsescu precizând că va trimite legea la Curtea Constituţională dacă va ajunge la el.

Sursa: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista USR Alba a depus lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba. În fruntea listei se află Marius Nicolae Rof, un lider remarcabil, cu studii juridice avansate și o vastă experiență în atragerea fondurilor europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea