Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tragedia fotbalistului Dragoş Damian, decedat într-un accident în Franţa! *Al doilea tribut pe şosele, după Horaţiu Degan

Dan HENEGAR

Publicat

în

Dragos DamianDragoş Damian, fotbalistul de la Inter Ciugud a împlinit 22 de ani luni, 19 mai, dar joi, 22 mai a decedat în urma unui grav accident rutier produs în Franţa! O cruntă lovitură a destinului pentru lumea fotbalului din judeţ, o veste şocantă pentru toţi care l-au cunoscut.

Este al doilea tribut dat de fotbalul din Alba, după dispariţia tragică a unul alt tânăr albaiulian, Horaţiu Degan, dispărut prematur în 2007, când avea numai 21 de ani şi se întorcea de la un meci de fotbal de la Sebeş.

*Doi fraţi, ambii fotbalişti

Dragoş este originar din Alba Iulia, a terminat Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” şi mai are doi fraţi, ambii fotbalişti: Rareş (17 ani), la juniorii echipei Inter Ciugud, iar Răzvan (20 de ani) este legitimat la Limbenii Limba. Acest moment dramatic a lovit-o din plin pe mama sa, aflată în Austria.

Căpitanul formaţiei din Liga a IV-a din Ciugud a jucat ultimul său meci de fotbal în 4 mai, în Liga a 4-a, acasă cu Metalul Aiud, dar se gândea tot la fotbal şi în străinătate. „Mereu am corespondat prin mesaje şi îmi transmitea că abia aşteaptă să joace în finala Cupei. Acum, am ajuns  să jucăm noi în memoria sa, un om extraordinar„, povesteşte George Ciucă, antrenorul Interului Ciugud, care colabora şi profesional cu Dragoş, în calitatea sa pe care o avea la firma de transport. Proaspăt angajat, Dragoş şi-a găsit sfârşitul în Nordul Franţei, undeva între Paris şi Calais, unde a ajuns din Anglia, după ce a traversat Canalul Mânecii cu feribotul, în accident mai decedând încă un şofer din Suceava. Pasionat de creşterea câinilor, Dragos Damian este descris de apropiaţi drept un om extraordinar, cuminte, modest, „la locul lui”.

*Atlas Transporte suportă toate cheltuielile

Firma de transport aparţine lui Hans Schuller, un alt apropiat al fotbalului, tatăl jucătorului Eduard Schuller de la Metalurgistul Cugir. „Repatrierea Dragos Damian1este foarte dificilă. Doar o firmă din Oradea este avizată să se ocupe cu asemenea situaţii în Franţa şi până luni durează formalităţile. Sperăm ca pe mijlocul săptămânii să-l putem aduce acasă. Cheltuielile sunt suportate integral de Atlas Transporte„, a mai spus George Ciucă.

*Mircea Oprea: „am rămas fără cuvinte, parcă a căzut cerul”

Experimentatul jucător Mircea Oprea, coleg în defensivă cu Dragos Damian a fost şocat la momentul auzirii veştii tragice. „Nu-mi vine să cred ce i s-a putut întâmpla acestui băiat. Era, cum se spune în popor „pâinea lui Dumnezeu”, flebeţea lui Nuţu Bran. Fotbalul trece pe planul secund, rămâne drama, dar vrem să câştigăm Cupa pentru a-i dedica acest trofeu. Sunt şocat, am rămas fără cuvinte, parcă a căzut cerul când am aflat şi nu-mi pot imagina că nu va mai intra în vestiar„, a dezvăluit Mircea Oprea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”, cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Vor să studieze mai departe la HCC Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș”, cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Vor să studieze mai departe la HCC Alba Iulia Trei elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș” se numără printre cei 24 de absolvenți cu 10 curat la română și matematică la Evaluarea Națională 2024. Toți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea