Tragedia fotbalistului Dragoş Damian, decedat într-un accident în Franţa! *Al doilea tribut pe şosele, după Horaţiu Degan

Dragos DamianDragoş Damian, fotbalistul de la Inter Ciugud a împlinit 22 de ani luni, 19 mai, dar joi, 22 mai a decedat în urma unui grav accident rutier produs în Franţa! O cruntă lovitură a destinului pentru lumea fotbalului din judeţ, o veste şocantă pentru toţi care l-au cunoscut.

Este al doilea tribut dat de fotbalul din Alba, după dispariţia tragică a unul alt tânăr albaiulian, Horaţiu Degan, dispărut prematur în 2007, când avea numai 21 de ani şi se întorcea de la un meci de fotbal de la Sebeş.

*Doi fraţi, ambii fotbalişti

Dragoş este originar din Alba Iulia, a terminat Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” şi mai are doi fraţi, ambii fotbalişti: Rareş (17 ani), la juniorii echipei Inter Ciugud, iar Răzvan (20 de ani) este legitimat la Limbenii Limba. Acest moment dramatic a lovit-o din plin pe mama sa, aflată în Austria.

Căpitanul formaţiei din Liga a IV-a din Ciugud a jucat ultimul său meci de fotbal în 4 mai, în Liga a 4-a, acasă cu Metalul Aiud, dar se gândea tot la fotbal şi în străinătate. „Mereu am corespondat prin mesaje şi îmi transmitea că abia aşteaptă să joace în finala Cupei. Acum, am ajuns  să jucăm noi în memoria sa, un om extraordinar„, povesteşte George Ciucă, antrenorul Interului Ciugud, care colabora şi profesional cu Dragoş, în calitatea sa pe care o avea la firma de transport. Proaspăt angajat, Dragoş şi-a găsit sfârşitul în Nordul Franţei, undeva între Paris şi Calais, unde a ajuns din Anglia, după ce a traversat Canalul Mânecii cu feribotul, în accident mai decedând încă un şofer din Suceava. Pasionat de creşterea câinilor, Dragos Damian este descris de apropiaţi drept un om extraordinar, cuminte, modest, „la locul lui”.

*Atlas Transporte suportă toate cheltuielile

Firma de transport aparţine lui Hans Schuller, un alt apropiat al fotbalului, tatăl jucătorului Eduard Schuller de la Metalurgistul Cugir. „Repatrierea Dragos Damian1este foarte dificilă. Doar o firmă din Oradea este avizată să se ocupe cu asemenea situaţii în Franţa şi până luni durează formalităţile. Sperăm ca pe mijlocul săptămânii să-l putem aduce acasă. Cheltuielile sunt suportate integral de Atlas Transporte„, a mai spus George Ciucă.

*Mircea Oprea: „am rămas fără cuvinte, parcă a căzut cerul”

Experimentatul jucător Mircea Oprea, coleg în defensivă cu Dragos Damian a fost şocat la momentul auzirii veştii tragice. „Nu-mi vine să cred ce i s-a putut întâmpla acestui băiat. Era, cum se spune în popor „pâinea lui Dumnezeu”, flebeţea lui Nuţu Bran. Fotbalul trece pe planul secund, rămâne drama, dar vrem să câştigăm Cupa pentru a-i dedica acest trofeu. Sunt şocat, am rămas fără cuvinte, parcă a căzut cerul când am aflat şi nu-mi pot imagina că nu va mai intra în vestiar„, a dezvăluit Mircea Oprea.

Dan HENEGAR

8 Comentarii

apolitic 23 mai 2014 at 22:07

o fi adormit la volan..astia mergeau cu microbuze de marfa si nu respectau regulile ce se aplica firmelor de transport si uite ca se ajunge la tragedii

andrei sagau 23 mai 2014 at 22:48

APOLITIC….. daca nu cunosti detalii te rog sa nu mai postezi prosti! Sincere condoleante familiei!

apolitic 24 mai 2014 at 2:08

@andrei
daca ai tu detalii prezinta tu detalii suplimentare
hai sa nu facem polemica ..sa se odihneasca in pace..pacat de el..baiat tanar ..condoleante familiei..

cititorul de fiecare zi ( C.F.Z) 23 mai 2014 at 23:23

Dumnezeu sa- l ierte ! Sincere condoleante!

Cucui Alin 23 mai 2014 at 23:26

Mare pacat de acest Baiat ! Dumnezeu sa-l ierte !

Părtoșenii 24 mai 2014 at 0:39

Nu există cuvinte… mare păcat…ce durere…aș da orice să nu fie adevărat…îmi plânge inima….

strada viilor 24 mai 2014 at 10:13

Eu unul am ramas fara cuvinte numi vine sa cred este incredibil sa vezi ca atatia oameni foarte buni la suflet si cu bun respect se duc asa usor de pintre noi eu lam cunoscut pe dragos de mic copil si pana acuma o saptamana vorbeam cu el numi vine sa cred !!!!! dumnezeu sal ierte si ai urez familiei sale multa incredere si liniste sufleteasca!!!:)

adrian 26 mai 2014 at 21:27

Da condoleante familiilor celor trei decedati…din pacate au murit 2 nevinovate…asa se intampla cand nu ai experienta de a conduce in international…toti spun ca este foarte usor dar hazardarile tinerilor din ziua de azi cu depasiri pe linie continua si viteza maxima duc la nenorociri…din pacate unul dintre ei era vecin cu mine ..din Negresti vaslui…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...