Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Tot mai mulți tineri se prezintă cu palpitații la cabinetele medicale. Cum să procedați atunci când simțiți o neregularitate a bătăilor inimii

Ioana Oprean

Publicat

în

Din cauza stresului, a oboselii excesive, a temperaturilor foarte înalte, după prea multă cafea, dacă alergați, dacă vă bucurați peste măsură sau la emoţii puternice, inima poate da palpitații. 

Ce sunt palpitațiile și cum se simt

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

Palpitaţiile se simt ca nişte bătăi anormale ale inimii. Pot fi bătăi mai puternice, ca şi cum inima face un efort mai mare ca să pompeze sânge, pot fi bătăi mai rapide sau bătăi mai rare, ca şi cum inima ta a sărit peste o bătaie. Pot să apară când faci efort sau când stai pe loc, când stai în picioare sau în pat. Le poţi simţi în piept sau undeva la nivelul gâtului. În general, palpitaţiile sunt inofensive, dar în cazuri mai rare pot fi semn de boală cardiacă.

„Palpitațiile sunt simptomele pe care le simțim atunci când avem anumite tulburări de ritm. În ultimul timp, la cabinetele medicale se prezintă foarte mulți tineri cu asemenea probleme, pentru că se doarme foarte puțin, munca este stresantă, se bea foarte multă cafea, cola și energizante. În mod normal, mai mult de cinci cafele pe zi reprezintă un factor de risc pentru inimă”, afirmă medicul Ana-Maria Şerban, citată de digi24.

„Aceste palpitații pot apărea și în somn. Există pacienți care sunt treziți noaptea de acestea. De obicei, acel tip de palpitații nu sunt uzuale, sunt legate de o anumită afecțiune. De obicei, afecțiunile tiroidiene duc acolo”, a mai spus Ana-Maria Şerban.

În perioada caldă trebuie să avem grijă mai mult ca oricând să bem suficientă apa, ca să nu apară deshidratarea. La rândul ei, deshidratarea duce la scăderea tensiunii, care vine la pachet cu alte simptome, cum ar fi amețeli, senzație de leșin, palpitații, dureri de cap.

Cum să procedăm când simțim palpitațiile 

De îndată ce simțim o neregularitate a bătăilor inimii, trebuie să stăm jos şi să ridicăm puţin picioarele. E indicat să respirăm adânc şi lent și inima se va calmă şi ritmul va reveni la normal, notează besthealthmag.ca.

Dacă palpitaţiile continuă, un alt remediu este să încercăm să tușim puternic.  Tusea creşte presiunea din piept. Apa rece ajută, de asemenea, în aceste situații.

Putem de asemenea să folosim apă rece şi pentru a ne stropi pe faţă, şocul ajutându-ne să ne revenim. Dacă la scurt timp, palpitațiile nu încetează, e bine să ne adresăm unui medic,

Un medicament foarte bun în aceste cazuri sunt aspacardinul, sau pananginul. Acestea conțin potasiu și magneziu și mai liniștesc cordul, îi scad gradul de excitabilitate.

Sunt şi situaţii în care persoana care simte aceste bătăi neregulate ale inimii suferă de o afecţiune cardiacă. Și în acest caz trebuie să luăm legătura cu medicul nostru.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă Pentru a avea o grădină sănătoasă chiar și în perioadele de caniculă, pentru irigarea legumelor trebuie să ținem cont de niște reguli. Cu ajutorul acestor reguli ne putem bucura de plante sănătoase și o economie la […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente

Ioana Oprean

Publicat

în

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente Lăsate cumva în umbră de către cireşe, cu roşul strălucitor şi prospeţimea lor inconfundabilă, codiţele prin care aceste fructe se hrănesc sunt prea rar luate în seamă. Şi totuşi, creşterea rapidă a cireşelor, culoarea şi gustul lor, totul […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală

Ioana Oprean

Publicat

în

Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală În nemărginita ei bunătate pentru toate făpturile vii, mama natură are grijă şi de bietele vieţuitoare ale pădurii, pe care iarna le ameninţă cu foamete şi îngheţ. Exact acum, când oamenii strâng ultima recoltă din grădini şi livezi, pregătindu-se să o depoziteze în hambare, arborii din păduri îşi scutură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea