Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Tot mai multe personalităţi strâng rândurile în jurul proiectului Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Generalul (r) Mircea CHELARU, fost comandant al Armatei a IV-a Transilvania s-a alăturat echipei care susţine şi promovează proiectul Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană. „Mă alătur cu bucurie comitetului de organizare şi susţin candidatura Alba Iuliei la statutul de Capitală Culturală Europeană în 2020. Alba Iulia este oricum Capitala absolută a românilor şi dacă se va judeca cu onestitate timpul istoriei atunci ALBA IULIA trebuie confirmată ca şi Capitală Culturală Europeană” spune generalul.
Prof. dr. Victor CRĂCIUN, preşedintele Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni a îmbrăţişat cu drag ideea ca Alba Iulia să candideze pentru titulatura de Capitală Culturală Europeană în 2020. „Suntem onoraţi să sprijinim această iniţiativă, pentru ca Alba Iulia  –  Capitala de Suflet a Românilor de Preutindeni, să devină Capitală Culturală Europeană.  Prin vechimea sa, prin vestigiile existente aici, prin valorile culturale cultivate de secole în Alba Iulia (centru economic, administrativ şi cultural important al Europei încă de pe vremea Statului Dacia şi al Imperiului Roman) credem că Alba Iulia merită din plin să fie desemnată Capitală Culturală Europeană în 2020” mărturiseşte prof. dr. Crăciun. (N.I.T.)
Credem în „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”
Liga Aleşilor Locali ai PNL îşi anunţă susţinerea activă pentru proiectul „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”. Credem că dezvoltarea Albei Iuliei şi transformarea ei într-un pol de atracţie turistică vor duce în aceeaşi direcţie pozitivă şi restul judeţului. Alba Iulia este, fără îndoială, inima şi centrul nervos al judeţului Alba.
Aleşii locali ai PNL înţeleg să colaboreze activ cu autorităţile din Alba Iulia şi de la nivel judeţean pentru a oferi un cadru mai larg conceptului „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”. Alba Iulia va avea o şansă în plus dacă va avea în „dosarul” său o ofertă turistică imbatabilă aşa cum este zona Munţilor Apuseni sau cea a Munţilor Sebeşului. De asemenea, dacă în portofoliul nostru vom adăuga tradiţiile populare, ale micilor târguri şi ale satelor săseşi, alături de moştenirea istorică a acestor locuri, cred că vom putea, cu toţii, să dăm o şansă în plus candidaturii Alba Iuliei.
Localităţile din judeţul Alba pot beneficia în mod direct de proiectele de dezvoltare angrenate de această candidatură. Pot fi atrase fonduri pentru proiecte de infrastructură sau pentru revigorarea unor tradiţii populare locale. Se pot face circuite turistice care să cuprindă nu doar zona clasică de pensiuni şi schi, ci şi trasee culturale sau chiar gastronomice, care să includă obiective din diverse localităţi ale judeţului. Iar atunci când vorbim despre cultură, ne raportăm, în cel mai natural mod cu putinţă, şi la zona Aiudului, unde patrimoniul cultural se îmbină cu viticultura şi vinificaţia duse la rang de artă.
Liga Aleşilor Locali PNL face apel către toţi ceilalţi primari şi consilieri locali din toate localităţile din Alba să se alăture şi să sprijine candidatura Alba Iuliei. Îi invităm pe toţi să propună modalităţi de susţinere reciprocă, iar fiecare să pună pe masă ceea ce poate oferi. Succesul Alba Iuliei va fi şi al nostru!
Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud
Ioan Călin Andreş,
primarul oraşului Câmpeni
Adrian Teban, primarul oraşului Cugir


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Mierea din iarbă neagră, produsă de un apicultor din Alba. Mierea-medicament din munții Apuseni, superioară chiar și celebrei Manuka, remediu pentru orice tip de afecțiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mierea din iarbă neagră, produsă de un apicultor din Alba. Mierea-medicament din munții Apuseni, superioară chiar și celebrei Manuka, remediu pentru orice tip de afecțiune Mierea neagră este produsă de Dănuț Pintea, un apicultor din Vingard. Mierea-medicament din munții Apuseni, superioară chiar și celebrei Manuka, este un remediu pentru orice tip de afecțiune. Apicultorul din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea