Rămâi conectat

Actualitate

Topul liceelor din Alba în funcție de mediile obținute de elevi în 2011

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima și cea mai grea dintre etapele pe care absolvenții de gimnaziu trebuie să le parcurgă în aceste zile pentru a deveni liceeni s-a încheiat în momentul afășării rezultatelor definitive după contestații. Următorii paşi vizează procesul de înscriere pentru admiterea la liceu. Fişele de înscriere se vor elibera pe 5 iulie şi pot fi completate de către părinţi până pe 10 iulie iar sâmbătă, 14 iulie, rezultatele repartizării computerizate vor fi afişate.

Pentru a veni în ajutorul celor care au dificultăți în alegerea unui liceu, vă prezentăm mai jos câteva informații statistice întocmite pe baza mediilor de admitere, mediilor la bacalaureat și rezultatelor obținute la olimpiade în anul 2011, centralizate sub forma unui ”top al liceelor” la nivel național, publicat pe site-ul admitereliceu.ro (un serviciu oferit de INTUITEXT), din care am extras datele referitoare la județul Alba.

Acesta a fost realizat prin ponderarea următoarelor medii din fiecare liceu: media de admitere (50%), media de la examenul de BAC (40%) si media rezultatelor obținute la olimpiade (10%) – unde media de admitere reprezintă o medie aritmetică a ultimelor medii de admitere la toate specializările de la liceul respectiv; media la Bac reprezintă media aritmetică a mediilor de la BAC a tuturor elevilor de la liceul respectiv iar scorul olimpicilor este calculat după o formulă ce ține cont de media olimpiadelor și de numărul de elevi prezenți la toate fazele acestora.

Deși probabil pentru unii este surprinzător, din datele centralizate de sursa citată, pe primul loc în top se află Liceul Teoretic ”Petru Maior” din Ocna Mureș, care a obținut un punctaj de 6,32 (media de admitere fiind 7,62, media la BAC 6,16 și scorul olimpicilor 0,45), urmat de Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir – scor 6,30 (7,50 admitere, 6,19 BAC, 0,69 olimpici), Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș – scor 6,13 (7,82 admitere, 5,26 BAC și 1,14 olimpici) și Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia – scor 6,11 (8,91 admitere, 3,75 BAC și 1,53 olimpici).

Precizăm că în topul național, cele patru unități de învățământ se clasează astfel: Liceul Teoretic ”Petru Maior” din Ocna Mureș pe locul 244, Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir – 248, Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș – 274 și Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

De asemenea, între primele 10 instituții de învățământ din județul Alba se mai află: Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni – locul 6, scor 6,10; Colegiul Național Inochentie Micu Clain” din Blaj – locul 7, scor 5,98; Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia – locul 8, scor 5,54; Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud – locul 8, scor 5,46; Colegiul Teoretic Teiuș – locul 9, scor 5,44 și Colegiul Național ”Bethlen Gabor” – locul 10, scor 4,37.

În ceea ce privește clasamentul liceelor din municipiul Alba Iulia, pe lângă cele două amintite mai sus și care ocupă primele 2 locuri, se află, pe locul 3 Colegiul Tehnic ”Apulum” (scor 4,15), urmat de Liceul de Muzică și Arte Plastice (2,83), Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” (2,36) și Liceul Teologic Romano-Catolic (scor 0,40).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea