Rămâi conectat

Curier Județean

Top – 12 motive să te muți la Alba Iulia în 2016

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consultanții pe probleme de turism ai municipiului Alba Iulia au realizat un top al celor 12 motive pentru care merită să te muți la Alba Iulia în 2016. Chiar dacă motivele invocate mai jos nu îî vor convinge pe cei mai mulți dintre cititori să devină albaiulieni cu acte în regulă, ci doar vizitatori, sperăm să aibă un efect pozitiv și asupra tinerilor din municipiu. Acela de a nu-și mai dori să plece în alte orașe din țară și străinătate. (BP)

12 motive sa te muti la Alba Iulia in 2016

„Alba Iulia a devenit in ultimii ani un pol de atracție pentru turisti, un loc in care, din luna aprilie si pana in noiembrie, aproape in fiecare weekend se intampla ceva. Concerte, spectacole, teatru, film, evenimente care aduna in Piata Cetatii, si nu numai, zeci de mii de oameni.

Cetatea Alba Iulia aerian CI

Iata cateva motive care ar putea sa te convinga sa te muti la Alba Iulia:

  1. Recent, orasul Alba Iulia a fost inclus in clasamentul celor mai bune 40 de orase pentru afaceri din 2016, realizat de Forbes.
  2. Alba Iulia ocupa locul 5 in Romania, intr-un top al indicelui vitalitatii culturale locale.
  3. Alba Iulia va devenii in luna martie capitala sahului! Intre 16 si 23 martie, va avea loc Turneul International de Sah al Romaniei, desfasurat in premiera la Alba Iulia.
  4. Festivalul International de Teatru de Tineret APOLLO, editia a III-a, se desfasoara la Alba Iulia, în 14-18 aprilie 2016.
  5. Cetatea Alba Carolina devine in perioada 6 – 8 mai, in cadrul Festivalului Roman Apulum, centrul spectacolelor cu iz istoric, cu demonstrații militare, lupte de gladiatori, nimfe, atelierele meșteșugaresti.
  6. Trei zile pline de distracție și voie bună ii asteapta pe albaiulieni si turistii care vor veni in acest an, in “cealalta capitala”, la AlbaFest® in perioada 27-29 mai.
  7. Si in acest an, in intervalul 24 – 26 iunie, Piata Cetaţii din Alba Iulia va fi din nou centrul muzicii de calitate şi al concertelor live in cadrul Sarbatorii muzicii – Fete de la Musique.
  8. In 16-17 iulie, Alba Iulia se transforma in Capitala Modei pe parcursul Feeric Fashion Days.
  9. Descoperă Rowmania, competitia de vaslit in canotci de 10+1, ajunge pe 7 august, pentru al patrulea an consecutiv, la Alba Iulia.
  10. Festivalul Dilema Veche, unul din cele mai bune evenimente culturale din Romania se desfasoara la Alba Iulia in 26-28 august.
  11. Singurul festival de acest gen din România, Alba Iulia Music & Film Festival propune o combinatie unica intre filme care vorbesc despre muzica sau muzicieni si posibilitatea de a vedea live solisti sau trupe care se regasesc pe coloana sonora a unui film din program, intr-un mix cat mai divers de genuri.
  12. Festival de Romania®, mai mult decat un festival, o datorie de roman. Te asteptam la Alba Iulia pe 30 noiembrie – 1 decembrie sa aratam tuturor ca de aici a inceput totul si ca aici totul e ca la inceput: spiritul romanesc descatusat, liber si mereu invingator.”

 

Sursa: blogul oficial al Municipiului Alba Iulia – www.viziteazaalbaiulia.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea