Rămâi conectat

Curier Județean

Toate drumurile duc la Roma. La „Mica Romă”!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca în fiecare an, la începutul lunii mai Blajul se îmbracă în haine de sărbătoare pentru a marca momentul de la 3/15 mai 1848, care a fost, este şi va fi cel mai important  reper din calendarul manifestărilor organizate anual în „Mica Romă”.
Mâine, 10 mai, vor fi sărbătorite într-un cadru festiv cuplurile blăjene care se pot lăuda cu 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Miercuri, 11 mai, debutează cea mai importantă competiţie sportivă a sezonului, turneul final al Campionatului Naţional de Volei feminin la categoria de vârstă speranţe. În aceeaşi zi, de la ora 13.00, la Centrul Cultural „Iacob Mureşianu” va avea loc vernisajul unei expoziţii documentare realizate de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, în colaborare cu Muzeul de Istorie „Augustin Bunea” Blaj. O altă competiţie sportivă organizată în această săptămână este concursul interjudeţean de educaţie rutieră „Cupa Voicu”, organizat de Şcoala „P.P. Aron” şi Şcoala „I.M. Moldovan”.
Ziua de vineri, 13 mai, este dedicată iubitorilor de teatru. Actorii Teatrului Naţional Cluj-Napoca vor prezenta pe scena Centrului Cultural „Iacob Mureşianu” piesa „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale. Sâmbătă, 14 mai, la ora 9.00, pe Câmpia Libertăţii va avea loc ceremonialul de depunere de coroane de flori la Ansamblul Monumental „Gloria”.
Cel mai spectaculos moment al manifestărilor se va desfăşura seara, de la ora 21.00, când pe arterele centrale ale municipiului va avea loc parada cu torţe şi călăreţi, foarte apreciată de blăjeni. Duminică, 15 mai, pe scena special amenajată pe Câmpia Libertăţii va avea loc, de la ora 13.00, ediţia zonală a tradiţionalului festival „Cultură pentru Cultură”, urmată de recitalul lui Aurel Tămaş, seara încheindu-se cu un foc de artificii.
Programul dedicat sărbătoririi a 163 de ani de la Adunarea Naţională de pe Câmpia Libertăţii se va încheia oficial joi, 19 mai, cu lansarea cărţii „Iconostasul Catedralei Mitropolitane «Sfânta Treime» din Blaj”, autori prof. univ. dr. Cornel Tatai-Baltă şi pr. Ioan Fărcaş.
„Încercăm şi anul acesta să păstrăm tradiţia comemorării celui mai important moment din istoria oraşului, prin manifestări de ţinută, spunem noi, la care aşteptăm să participe un număr cât mai mare de blăjeni. Vă dau tuturor întâlnire pe Câmpia Libertăţii, la Blaj!”, a declarat primarul Gheorghe Rotar.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea