Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Toate drumurile duc la Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stimaţi colegi,
Doamnelor şi domnilor,
România poate fi din nou în 2020 gazdă a Capitalei Culturale Europene. Alba Iulia, dintre oraşele României, are un patrimoniu cultural unicat ce poate fi pus şi trebuie pus pe harta Europei şi promovat în toată lumea. Suntem convinşi că Alba Iulia poate fi în 2020 Capitala Culturală a Europei!
Este o competiţie deschisă mai multor oraşe din România, o competiţie din care nu doar aceste oraşe, ci toată ţara poate câştiga – în primul rând prin dezvoltarea fără precedent a zonelor intrate în competiţie, prin punerea pe harta Europei a unor destinaţii culturale şi turistice, dar mai ales prin creşterea prestigiului României în lume.
 Am iniţiat alături de colegii liberali şi de câteva personalităţi ale oraşului Alba Iulia o campanie prin care să punem oraşul în cursa pentru 2020. Este o campanie adresată atât publicului larg cât şi celor se simt albaiulieni, oriunde ar fi, şi care pot pune umărul prin experienţa şi credbilitatea lor la pregătirea proiectului nostru comun.
Campania se intitulează simbolic „Toate drumurile duc la Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”, deoarece vrem să marcăm şi locul pe care Alba Iulia îl are în sufletul românilor de peste tot – capitala Marii Uniri.
Chemăm pe toţi celor cărora le e dragă Alba Iulia sau care vor să descopere un patrimoniu cu adevărat european, de istorie şi cultură, sub mesajul „Hai să ne unim din nou la Alba Iulia”.
Chemăm toţi parlamentarii de Alba, indiferent de apartenenţa politică, să se alăture ideii noastre care va duce oraşul într-o altă epocă de dezvoltare, fără precedent. Trebuie cu toţii să facem echipă, într-un consens politic pentru următorii 10 ani.
Chemăm autorităţile locale din judeţul Alba şi din oraşul Alba Iulia să intre şi ele în echipă alături de personalităţi ale Alba Iuliei şi să căutăm depotrivă sprijin în oraş şi în afara lui, să convingem românii că merităm această candidatură şi să îi facem să înţeleagă că e şi candidatura lor – că se pot mândri cu ce istoria şi patrimoniul Alba Iuliei.
E o muncă în care e nevoie de un larg sprijin şi în care nu ne putem limita la efoturi administrative. E nevoie de acţiuni diplomatice, de proiecte culturale, de idei noi despre cum se poate dezvolta Alba Iulia.
Chemăm Guvernul României prin ministerele sale – cultură, externe, dezvoltare regională – să sprijine Alba Iulia şi oraşele care şi-au manifestat dorinţa de concura pentru acest titlu, având în vedere că mai sunt doar 3 ani până la nominalizarea oficială a candidaţilor din întreaga Europă.
Cerem politicienilor din Alba sau de la nivel naţional să nu transforme această iniţativă într-un concurs personal de frumuseţe. E nevoie de muncă de echipă, atât în Alba cât şi în celelalte oraşe, e nevoie de un nou spirit civic pe care trebuie să îl căutăm, în cel mai constructiv mod cu putinţă.

Deputat PNL Alba, Teodor ATANASIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea