Rămâi conectat

Ştirea zilei

Titularizare 2021: Când şi cum se face repartizarea candidaților pe posturile didactice. CALENDARUL ședințelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Titularizare 2021: Când şi cum se face repartizarea candidaților pe posturile didactice. CALENDARUL ședințelor

Rezultatele de la examenul de titularizare 2021 vor fi publicate marți, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro.

Citește și: Rezultate FINALE Titularizare 2021: Notele după contestații, publicate în 3 august, pe site-ul Ministerului Educației

Când se face repartizarea candidaților pe posturile didactice?

Astfel, în centrele de evaluare au fost notate 25.059 de lucrări dintre care: 2.193 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar 8 candidați au fost eliminați, iar lucrările a 41 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Cei eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2021-2022.

Citește și: Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

Rezultatele finale, după contestații se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 3 august.

Când şi cum se face repartizarea candidaților pe posturile didactice în cadrul concursului de Titularizare 2021?

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

Pe 4 august 2021, va începe repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2021, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. a) sau 80 alin. (9), după caz; repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. b) sau 80 alin.
(9), după caz.

Pe 5 august 2021 este organizată o ședință de repartizare, în ordine, a:

cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. c);
cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. d);
cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. e);
cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9), după caz;
Pe 6 august 2021 – reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate;

Totodată, în perioada 9-23 august 2021 – emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră.

Important de menționat este că nu toți profesorii care iau note peste 7 la titularizare se și angajează automat. Astfel, concurența pe post face ca cel cu nota cea mai mare să devină titular.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea