Tinerii suspectaţi că au omorât un cugirean, arestaţi preventiv

Gheorghe Mirca, de 29 de ani, Andrei Constantin Mitache, de 24 de ani, şi Alin Claudiu Cheţa, de 23 de ani au fost arestaţi preventiv 29 de zile pentru omor şi violare de domiciliu, fapte comise împotriva unui cugirean de 62 de ani, în noaptea de 17/18 octombrie a.c..
În urma activităţilor de cercetare desfăşurate, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Alba împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, în cooperare cu Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba, au reuşit să-i identifice rapid pe principalii suspecţi, exact în ziua în care a fost înregistrat şi decesul victimei, respectiv marţi, 18 octombrie. Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au solicitat la data de 19 octombrie 2011 instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Mirca, Mitache şi Cheţa sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi violare de domiciliu. Magistraţii Tribunalului Alba au admis cererea procurorilor şi au dispus, la aceeaşi dată, emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor, pentru o perioadă de 29 zile.
Potrivit procurorilor, „din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în seara zilei de 17 octombrie 2011, inculpaţii Mirca Gheorghe, Mitache Andrei Constantin şi Cheţa Alin Claudiu au pătruns fără drept în curtea şi locuinţa victimei N. I. (în vârstă de 62 ani), după care i-au aplicat victimei mai multe lovituri peste corp, cu diverse obiecte contondente şi ascuţit – tăietoare, cauzându-i leziuni care au condus la decesul acesteia.” Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii
Alin Claudiu Cheţa, zis Rabăr şi Andrei Constantin Mitache sunt „clienţi” mai vechi ai poliţiei Cugir, pentru diverse infracţiuni comise fără violenţă. Ei sunt inculpaţi într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia în care sunt judecaţi pentru un furt comis în dauna CFR Regionala Braşov, căreia i-a distrus prin furt sistemele de ghidaj ale trenurilor. Mai mult, Cheţa este cunoscut că activa şi în anturajul „talibanilor” ridicaţi de poliţie de la Cugir, în vara acestui an, în urma celei mai masive razii poliţieneşti din ultimele două decenii, de pe teritoriul judeţului Alba. Inculpaţii au fost depuşi în Centrul de Reţinere si Arestare Preventivă al I.P.J. Alba.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Ghionea_Emanuel_Constantin 20 octombrie 2011 at 23:13

Cugir

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...