Rămâi conectat

Actualitate

Tinerii scriitori din România se reunesc vineri la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba, în partenriat cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Alba – Hunedoara și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” organizează vineri, 19 aprilie, de la ora 10.00, în sala Senatului Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia o nouă ediție a Colocviilor tinerilor scriitori.

„Unii dintre cei valoroși critici și istorici literari ai literaturii române contemporane vor alege dintre lucrările tinerilor scriitori Debuturile literare ale anului 2012. Astfel, Ion Pop, Al. Cistelecan, Virgil Podoabă, Ion Simuț, Dan Cristea, Daniel Cristea-Enache, Nicolae Oprea, Bogdan Creţu și Alex. Goldiş vor constitui juriul care va decerna pemiile pentru debut literar la secțiunile poezie și critică literară. O noutate o constituie anul acesta faptul că între cărțile selectate nu se regăsește nicio lucrare de proză ci doar poezie și critică literară”, se arată într-un comunicat remis presei de CJ Alba.

Primim cu bucurie o nouă vizită a elitei literaturii române la Alba Iulia. Colocviul tinerilor scriitori, alături de Colocviile romanului românesc sau de Târgul de carte Alba Transilvana sunt doar câteva din evenimentele prin care Consiliul Județean Alba a menținut județul Alba pe harta literară a României. Suntem mândri că și anul acesta cei mai talentați tineri scriitori, alături de unii dintre cei mai valoroși critici literari se reunesc la Alba Iulia.” – a spus domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

În cadrul Colocviilor de anul acesta un momente speciale sunt dedicate criticului Ghe. Grigurcu, căruia i se va decerna un Premiu de excelenţă, dar și poetului Paul Aretzu, a cărui operă va fi prezentată la Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea