Rămâi conectat

Actualitate

Tinerii generației Z, dificil de angajat: Cum încearcă antreprenorii să-i atragă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tinerii generației Z, dificil de angajat: Cum încearcă antreprenorii să-i atragă

Antreprenorii români se plâng că tinerii din generaţia Z sunt foarte dificil de convins să se angajeze, aceștia cerând program flexibil, salariu mare şi beneficii chiar dacă nu au experienţă.

Companiile de recrutare încearcă să îi atragă cu petreceri unde le oferă bături răcoritoare gratuite, selfie-uri la 360 de grade, muzică şi jocuri.

Deja mi-am făcut câţiva prieteni noi, distracţie. Caut un job în care să vorbesc cu oamenii pentru că sunt extrovertită şi să am contact cu persoanele”, spune o studentă. La prima petrecere de recrutare care a avut loc în centrul Bucureștiului au participat peste 300 de studenți. S-au distrat, au dansat şi au despus CV-uri, chiar dacă nu erau foarte hotărâţi să se angajeze. „Am venit şi să studiem piaţa, dar şi să facem legături noi cu omenii, parteneriate. Vedem ce rezultă”, a declarat Alexandru Radu – student.

Antreprenorii aproape i-au rugat pe tineri să se angajeze pentru un salariu între 2.500 şi 3.500 de lei

În timp ce stăteau tolăniţi şi făceau selfie-uri, tinerii primeau pliante cu ofertele de muncă. Firmele de HR sunt nevoite să inventeze noi metode de recrutare, ca să îi atragă pe membrii generaţiei Z. „Greutatea vine tocmai din talentul de a pune cap la cap aşteptările companiilor pentru care lucrăm cu aşteptările tinerei generaţii”, a declarat Marian Dumitrescu – organizator.

„Din câte am observat în urma poll-urilor de pe comunitatea noastră, ei caută joburi remote, în general part-time, dar şi full-time, însă cât mai flexibil”, a declarat Ciprian Nichita – fost student. La petrecerea de recrutare, companiile participante căutau sute promoteri şi consultanți de vânzări pentru reţele din toată ţara. Aproape i-au rugat pe tineri să se angajeze pentru un salariu între 2.500 şi 3.500 de lei.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea