Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Tineri englezi îndrăgostiţi de Ardeal! Au revenit după un an în satul din Alba care i-a primit bine şi omenit pentru a ajuta la curăţarea unei livezi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După repetatele laude aduse de diferitele canale de mass-media din Marea Britanie de prințului  Charles, se pare că România a început să atragă tot mai mulți vizitatori englezi.

Așa se întâmplă de câţiva ani, în special Transilvania și în mod deosebit zona Munților Apuseni este străbătută la pas de numeroși britanici dornici să vadă ceea ce prințul lor a lăudat.

De câteva zile la Gârbovița, sat aparținător municipiului Aiud zece englezi, zece rangeri, așa cum le spun localnicii mai tineri lucrează cot la cot cu sătenii pentru curățarea unei livezi care a fost năpădite de arbuști, în special de măceși și ciulini.

Aceștia au afirmat că au descoperit zona în anul trecut, când în trecere fiind, au fost bine primiți și omeniți de către locuitorii satului fapt pentru care au și adăstat în Gârbovița mai multe zile și s-au și implicat , atât cât au putut și s-au priceput în viața satului participând la unele munci gospodărești.

Se pare că zona și locuitorii li s-a lipit de inimă, deoarece în acest an au revenit și numai în vizită ci și pentru a se implica alături de localnici în derularea unui proiect mai vechi: curățirea livezii de ciulini și măceși.

Înarmaţi cu un moto fierăstrău și cu uneltele puse la dispoziție de către locuitorii din Gârbovița, cei zece britanici s-au pus pe treabă. Pe o vreme nu prea prielnică dat fiind ploile sporadice, a temperaturii destul de scăzute pentru a ceastă perioadă a anului englezii au muncit de cu zori și până în seară răsplata lor fiind masa specific transilvăneană a locului și cazarea în casele sătenilor.

„Am vrut să ne răsplătim gazdele de anul trecut. Atunci ne-au primit și ne-au hrănit regește. Le-am promis anul trecut că vom reveni și uite că am revenit” ne-a declarat unul dintre rangeri despre care am aflat că de profesie este fermier.

Dornici de muncă și neobosiți cei zece rangeri din Marea Britanie nu s-au limitat doar la curățatul acelei livezi ci s-au implicat și alte activități curente pe care locuitorii le au în fiecare zi, ba chiar au curăţat pomii fructiferi și mai mult de atât au construit o împrejmuire, așa cum se făcea pe vremuri, din nuiele împletite. Mai mult de atât în majoritatea lor au afirmat că în anul viitor vor reveni, cu siguranță la Gârbovița unde și-au făcut prieteni.

Dorel Lazăr

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea