Timflow, soluția pentru trasabilitatea lemnului, a fost prezentată la târgul Forest Romania
În perioada 28-30 septembrie, la Zizin, în cadrul târgului internațional Forest România, specialiști din industria lemnului, reprezentanți ai organizațiilor profesionale și non-guvernamentale și reprezentanți din mediul academic au avut ocazia să afle mai multe detalii despre soluția pentru trasabilitatea lemnului – Timflow.
Timflow este un sistem integrat, dezvoltat pe cele mai noi tehnologii cloud și GPS pentru înregistrarea și monitorizarea informațiilor referitoare la transporturile de lemn. Timflow înregistrează cu precizie ruta parcursă de fiecare transport, precum și documentele și imagini ale încărcăturii camionului.
Sistemul Timflow a fost prezentat atât la standul propriu cât și în cadrul seriei principale de conferințe și dezbateri din cadrul târgului Forest Romania, la care au luat parte și reprezentanții Holzindustrie Schweighofer. De asemenea, soluția a fost dezbătută și în cadrul simpozionului internațional FORMEC, ce a avut loc la Universitatea Transilvania din Brașov, subiectul trezind un interes ridicat mediului academic de peste hotare.
Unic în industria Europeană a lemnului, Timflow a fost implementat de Holzindustrie Schweighofer in aprilie 2017. Sistemul reprezintă măsura centrală a planului de acțiuni al companiei pentru lupta împotriva fenomenului tăierilor ilegale din România și permite monitorizarea completă a parcursului transporturilor, de la punctul de încărcare până la poarta fabricii. Informațiile colectate, care includ datele GPS și fotografii ale încărcăturii, sunt disponibile publicului la www.timflow.com.
Alături de Timflow, utilizat în prezent doar de Holzindustrie Schweighofer, sistemele SUMAL și Inspectorul Pădurii rămân, desigur, vitale pentru o industrie a lemnului transparentă și sustenabilă în România.
Comunicat de presă Holzindustrie Schweighofer
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]