Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Timflow, soluția pentru trasabilitatea lemnului, a fost prezentată la târgul Forest Romania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 28-30 septembrie, la Zizin, în cadrul târgului internațional Forest România, specialiști din industria lemnului, reprezentanți ai organizațiilor profesionale și non-guvernamentale și reprezentanți din mediul academic au avut ocazia să afle mai multe detalii despre soluția pentru trasabilitatea lemnului – Timflow.

Timflow este un sistem integrat, dezvoltat pe cele mai noi tehnologii cloud și GPS pentru înregistrarea și monitorizarea informațiilor referitoare la transporturile de lemn. Timflow înregistrează cu precizie ruta parcursă de fiecare transport, precum și documentele și imagini ale încărcăturii camionului.

Sistemul Timflow a fost prezentat atât la standul propriu cât și în cadrul seriei principale de conferințe și dezbateri din cadrul târgului Forest Romania, la care au luat parte și reprezentanții Holzindustrie Schweighofer. De asemenea, soluția a fost dezbătută și în cadrul simpozionului internațional FORMEC, ce a avut loc la Universitatea Transilvania din Brașov, subiectul trezind un interes ridicat mediului academic de peste hotare.

Unic în industria Europeană a lemnului, Timflow a fost implementat de Holzindustrie Schweighofer in aprilie 2017. Sistemul reprezintă măsura centrală a planului de acțiuni al companiei pentru lupta împotriva fenomenului tăierilor ilegale din România și permite monitorizarea completă a parcursului transporturilor, de la punctul de încărcare până la poarta fabricii. Informațiile colectate, care includ datele GPS și fotografii ale încărcăturii, sunt disponibile publicului la www.timflow.com.

Alături de Timflow, utilizat în prezent doar de Holzindustrie Schweighofer, sistemele SUMAL și Inspectorul Pădurii rămân, desigur, vitale pentru o industrie a lemnului transparentă și sustenabilă în România.

Comunicat de presă Holzindustrie Schweighofer


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea