Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Timbrul de mediu s-a dovedit a fi eficient. Încasări duble în martie, faţă de ianuarie şi februarie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul timbru de mediu, intrat în vigoare la data de 15 martie, pare să îşi producă efectele scontate. Ministrul Mediului Rovana Plumb spune că încasările s-au dublat în martie faţă de primele două luni ale anului.

La aproape o lună de la intrarea în vigoare a noii taxe, autorităţile centrale se declară mai mult decât mulţumite de rezultatele înregistrate până acum.

„Timbrul de mediu a începu să îşi producă efectele. Dacă în primele două luni ale anului am avut încasări nesemnificative ale taxei auto, începând cu luna martie am avut o creştere semnificativă. Din 15 martie s-a încasat dublu faţă de lunile ianuarie şi februarie. Suntem obligaţi să le dăm înapoi oamenilor banii, iar 90% din încasările pe care le avem la fondul de mediu, respectiv de la începutul anului şi până acum s-au încasat 65 de milioane de lei, au fost restituiţi către cetăţeni şi se vor restitui în continuare pentru că este dreptul lor. Nu sunt probleme şi nu am avut niciun fel de reclamaţii privind restituirea acestor bani, cu excepţia faptului că noi ne-am autosesizat la sfârşitul lunii ianuarie, cu privire la faptul că aveam un ecart de 5 milioane în minus faţă de obligaţiile pe care le aveam faţă de români, dar am recuperat în luna februarie.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea