Țigările cu arome vor dispărea de pe piață. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice comercializarea acestora

tigari-arome Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea care interzice comercializarea ţigărilor cu arome, aceasta urmând să intre în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Este vorba despre produse din tutun cu arome cum ar fi cele de fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri sau vanilie. De asemenea, vor dipărea de pe piață și țigările mentolate până în 2019.

Preşedintele a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, scrie news.ro.

ELIT

Legea a fost adoptată în 18 octombrie de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Potrivit modificărilor aduse de deputaţi în comisii, ţigările mentolate vor mai putea fi comercializate până în 2019, însă vor dispărea de pe piaţă cele cu capsulă, iar pachetele cu astfel de ţigări care se află în acest moment pe piaţă vor putea fi puse în vânzare până la 20 mai 2017, a explicat Magdalena Ciobanu, expert în Ministerul Sănătăţii pentru Controlul Tutunului.

Mihail David - 2020

„În momentul în care va intra în vigoare legea, adică la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, vor trebui să dispară de pe piaţă produsele cu tutun aromate, mai specific ţigările care în momentul de faţă au capsule aromate în filtru. Cu data intrării în vigoare a legii, producătorii trebuie să fabrice pachetele de ţigări conform noilor reguli. Ţigările mentolate vor mai putea fi comercializate din păcate până în 2019”, a explicat Magdalena Ciobanu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit modificărilor legislative, noul pachet de ţigări va avea o imagine grafică pe 65% din suprafaţa pachetului.

„Aceste imagini vor fi pe ambele feţe pentru că nu va fi posibil să ascunzi imaginea în raftul de prezentare a produselor din tutun. Aceste imagini vor trebui schimbate la fiecare 1 ianuarie de acum încolo, în aşa fel încât oamenii să nu se mai obişnuiască cu imaginile şi să fie surprinşi de alte imagini. Pachetele inscripţionate conform vechilor reguli pot fi comercializate până la 20 mai 2017”, a mai spus Ciobanu.

sursa: digi24.ro, news.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

tutun 4 noiembrie 2016 at 20:10

Mare grije aveti pt tigari sa nu ne imbolnavim dar cu chimicalele din mincare este . Cind trebuie sa nu le mai mincam sau sintem datori cu viata

dolfi 5 noiembrie 2016 at 2:40

ioi foarte fain scris la tine, da nu inteles nimic

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...