Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tichetele de vacanță noi vor fi pe suport magnetic, pe card. Cine va primi tichete de vacanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichetele de vacanță noi vor fi pe suport magnetic, pe card. Cine va primi tichete de vacanță

Tichete de vacanță noi vor fi pe suport magnetic, pe card, a declarat, miercuri seara, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, potrivit Mediafax. Cadariu a spus, la TVR, că a prezentat OUG într-o primă lectură și are speranța ca la ședința de Guvern de vineri va fi adoptată această OUG.

„Are lucruri mai noi față de trecut: faptul că aceste vouchere vor fi prelungite pentru o perioadă 5 ani, din 2022 până la finalul anului 2026. Este o primă veste bună, atât pentru salariați (…), cât și pentru agenții economici din domeniul turismului, care vor știi a de an cum să-și facă planul de afaceri”, a spus Cadariu.

Ministrul a precizat că suma unui voucher este de 1.450 de lei, aceeași ca și până acum. Cadariu a mai spus că a prevăzut ca tichetele emise în anii 2019 – 2020 să poată fi folosite pe toată durata anului viitor.

„A venit o propunere și din partea domeniului turistic, dar și din partea Ministrul Muncii de a limita până la jumătatea anului viitor valabilitatea acestor vouchere de vacanță”, a mai spus Cadariu.

Aceste tichete noi vor fi pe suport magnetic, pe card, mai simplu de folosit.

Cine va primi tichete de vacanță

Tichetele de vacanţă vor funcţiona pentru salariaţii din sectorul bugetar, dar şi pentru cei din mediul privat, acolo unde agenţii economici vor dori acest lucru, iar pentru aceştia din urmă, mare parte din aceste cheltuieli vor fi compensate de la bugetul de stat, a declarat, Daniel Cadariu în luna noiembrie.

„Tot pentru partea de turism, pentru anul 2022 vor fi emise din nou tichetele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru lucrătorii din sectorul bugetar, dar vor funcţiona şi pentru cei din mediul privat. Agenţii economici care doresc să emită aceste tichete de vacanţă vor putea deduce cheltuielile cu aceste sume. În măsura în care în perioada aceasta de aplicare a acestui program de guvernare economia va funcţiona şi încasările la buget vor fi suficient de mari, intenţionăm ca mare parte din aceste cheltuieli să le compensăm către agenţii economici de la bugetul de stat, dar asta ţine strict de mersul economiei”, a spus Cadariu anterior.

sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea