Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Tichete de muncă pentru bone, grădinari și cei care se ocupă de curățenie: Proiect de act normativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Specialiștii din Ministerul Muncii lucrează la reglementarea relațiilor contractuale între două categorii de persoane fizice. Mai precis, între bonele, grădinarii, cei care se ocupă de curățenie sau plimbă câinii și acele persoane pentru care prestează aceste servicii. Conform contractelor, salariul plătit ar urma să se fie plătit sub forma unor bonuri de muncă.

„Specialiştii Ministerului Muncii lucrează în prezent la definitivarea acestui proiect de act normativ, care va reglementa relaţiile contractuale dintre cele două categorii de persoane fizice, una având o calitate similară celei de angajator, cealaltă calitate similară celei de angajat. Între cele două categorii se va încheia un contract de muncă. În subordinea Ministerului Finanţelor se vor crea unităţi care vor gestiona aceste contracte şi vor elibera, probabil prin intermediul agenţiilor locale ale ANAF bonuri valorice, asemănătoare tichetelor de masă, ce vor conţine datele de identificare ale angajatului casnic”, au declarat pentru Adevărul sursele citate.

Bonurile vor putea fi schimbate în bani la ANAF

Astfel, în baza unui nou contract încheiat cu persoana pe care o ajută în casă, orice persoană poate deveni salariat casnic. În acest caz, salariul plătit bonelor sau persoanelor care fac curăţenie sau mâncare ar urma să se fie plătit sub forma unor bonuri de muncă emise de unităţi autorizate de Ministerul de Finanţe.

Cu aceste bonuri angajatul trebuie să meargă în termen de 30 de zile la ANAF pentru a le schimba în bani. Bonurile vor fi atât pe hârtie, cât şi în format electronic, iar costurile pentru tichete sunt suportate de angajator, a informat Ştirile Pro TV, precizând însă că procedura ar putea fi extrem de greoaie.

Amintim faptul că, prin Planul Național de Redresare și Reziliență publicat vineri, Guvernul are în vedere introducerea tichetelor de muncă pentru aproape 500.000 de lucrători din sectoarele serviciilor prestate la domiciliu. Acest aspect era prevăzut la Pilonul V, “Sănătate şi rezilienţă economică socială şi instituţională”, componenta 4, “Încurajarea formalizării muncii şi introducerea Venitului Minim de Incluziune”, din PNRR.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 14 octombrie 2024. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni: Septembrie ploios și temperaturi peste cele specifice în a doua lună de toamnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 14 octombrie 2024. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni: Septembrie ploios și temperaturi peste cele specifice în a doua lună de toamnă Agenția Națională de Meteorologie a publicat vineri, 13 septembrie 2024, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 16 septembrie – 14 octombrie. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea