Tichete de masă 2023: Bugetarii care nu vor mai beneficia de ele, după ce valoarea lor s-a mărit
Tichete de masă 2023: Bugetarii care nu vor mai beneficia de ele, după ce valoarea lor s-a mărit
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că va discuta, luni, măsurile fiscale pe care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul de Finanţe, Marcel Boloş.
El a fost întrebat, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, care este calendarul asumării răspunderii Guvernului, scrie Agerpres.
„Eu mi-aş dori să fac o şedinţă extraordinară, să bag în primă lectură. Astăzi cu certitudine voi avea o discuţie cu ministrul de Finanţe şi cu, mai mult ca sigur, preşedintele Senatului, domnul Nicolae Ciucă, să le punem în transparenţă, prima lectură, astfel încât să închidem tot calendarul”, a precizat Ciolacu.
Potrivit prim-ministrului, „nu va fi nimic ascuns”, iar măsurile fiscale sunt „agreate în coaliţie”.
Premierul a menţionat că ministrul Finanţelor a ajuns „la un acord” cu băncile în ceea ce priveşte impozitarea acestora.
„Am înţeles că domnul Boloş a ajuns la un acord cu băncile. Era vorba să se definească foarte clar ce înseamnă cifra de afaceri, fiind o detaliere, cifra de la bănci nu este aceeaşi cifră de afaceri ca la o altă activitate comercială. Au zis că vor specifica foarte clar ce înseamnă cifra de afaceri”, a explicat Marcel Ciolacu.
El a menţionat că tichetele de masă nu vor mai fi acordate bugetarilor care au salariul net peste 8.000 de lei.
„Nimeni nu va pierde, ştiţi foarte bine că s-a mărit (valoarea tichetelor de masă – n.r.) de la 30 de lei la 35 şi urmează de la 1 ianuarie la 40 de lei. Eu ştiu că acele tichete se dau într-un număr destul de consistent în acest moment. Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri peste 8.000 net. (…) Marea problemă este, în primul rând, că la emitere se cere 3%, la colectarea lor se cere 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete.
Eu cred că acest lucru este total incorect. (…) Şi societatea respectivă trebuie să trăiască din ceva, dar mi se par nişte comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în preţurile alimentelor. Soluţia este să stăm la masă şi să hotărâm. Urmează astăzi”, a transmis prim-ministrul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]