Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Tichete de creșă 2023: Un nou proiect de lege propune majorarea valorii voucherelor. Cât vor ajunge să valoreze

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Tichete de creșă 2023: Un nou proiect de lege propune majorarea valorii voucherelor. Cât vor ajunge să valoreze

Valoarea tichetului de creșă va crește începând cu luna octombrie, trecând de la 600 la 620 de lei, conform unui proiect de ordin care a fost introdus în dezbatere marți la Ministerul Muncii.

Proiectul de ordin, elaborat de către ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, și care stabilește valoarea lunară indexată a tichetelor de creșă pentru semestrul II al anului 2023, prevede o majorare de 20 de lei a acestora.

Conform proiectului, pentru semestrul II al anului 2023, începând cu luna octombrie 2023, valoarea lunară a tichetelor de creșă, stabilită în conformitate cu prevederile articolului 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, va fi de 620 de lei, în creștere față de valoarea actuală de 600 de lei.

Această nouă valoare se va aplica începând cu luna octombrie 2023 și va fi în vigoare până la sfârșitul anului, inclusiv în primele două luni din 2024.
Tichetele de creșă reprezintă una dintre modalitățile prin care angajatorii pot sprijini financiar părinții angajați.

Mai exact, tichetul de creșă este acordat părinților care nu se află în concediu de creștere a copilului și care își duc copiii la creșă sau îi lasă în grija unor bone care lucrează cu acreditare.

Tichetele se acordă lunar, în conformitate cu documentația prevăzută de lege și specificată la nivelul angajatorului, și nu sunt supuse contribuțiilor sociale obligatorii, conform informațiilor de pe antena3.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Obligațiile și excepțiile pentru plata Rovinietei în 2024: Ce trebuie să știe șoferii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Obligațiile și excepțiile pentru plata Rovinietei în 2024: Ce trebuie să știe șoferii În 2024, șoferii din România trebuie să achite rovinieta pentru utilizarea anumitor categorii de drumuri. Rovinieta este o taxă de drum obligatorie pentru toți șoferii care folosesc infrastructura națională de șosele, iar costul variază în funcție de gabaritul vehiculului. Conform promotor.ro, șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea