Rămâi conectat

Actualitate

Testarea antidrog în școli a elevilor: Care e poziția Ministrului Alexandru Rafila

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, dezvăluie poziția sa privind testarea antidrog a elevilor: ”Nu susținem testarea în masă”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a exprimat marți opinia că nu va sprijini testarea antidrog la nivel în masă pentru elevi, ci va promova testarea cu scopul de a depista utilizarea substanțelor psihoactive, conform Agerpres.

„Acesta a subliniat că, în ceea ce privește testarea copiilor în școli, sunt câteva mesaje esențiale care trebuie să fie transmise: nu susținem testarea la scară largă, ci sprijinim testarea pentru depistarea cazurilor de utilizare a substanțelor psihoactive, colaborând strâns cu părinții. Totodată, se va urmări să nu existe discriminare sau stigmatizare a copiilor. Siguranța și dezvoltarea armonioasă a copiilor implică și alte aspecte, nu doar cele legate de consumul de droguri. Protejarea fizică a copiilor este crucială, și cooperarea cu autoritățile locale și Ministerul Afacerilor Interne este esențială,” a declarat ministrul într-un mesaj publicat pe Facebook cu ocazia semnării Planului Național Cadru de Acțiune pentru Siguranța Școlară.

Ministrul a subliniat că siguranța și sănătatea copiilor și adolescenților sunt vitale pentru comunitate.

„Ministerul Sănătății, împreună cu toate instituțiile guvernamentale care au semnat planul cadru pentru siguranța școlară la inițiativa Ministerului Afacerilor Interne, au făcut un pas esențial în acest domeniu. Ne dorim să avem copii sănătoși. Ei trebuie să fie educați corespunzător cu privire la un stil de viață sănătos, să evite drogurile, alcoolul și tutunul. Acest obiectiv poate fi atins cu succes în școli, iar în colaborare cu Ministerul Educației, vom dezvolta programe educaționale în acest sens, pentru sănătate. Există o dorință semnificativă din partea cultelor religioase de a se implica în acest program pe care îl dezvoltăm în colaborare cu Ministerul Educației,” a adăugat ministrul.

Pentru mai multe informații de context și puncte de vedere suplimentare, te rugăm să consulți întregul articol.

Aceasta este o versiune optimizată și adaptată pentru SEO a fragmentului furnizat. Dacă dorești mai multe detalii sau modificări, te rog să-mi spui.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

24 iulie 2024: Trafic restricționat pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 iulie 2024: Trafic restricționat pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională Traficul rutier este restricționat miercuri, 24 iulie 2024, pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională. Citește și: 23-27 iulie 2024: Circulație restricționată pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea