Rămâi conectat

Curier Județean

Teren multifuncțional cu nocturnă la Liceul Sportiv Sebeș: Licitația pentru reabilitarea clădirii, lansată în SEAP

Publicat

în

Teren multifuncțional cu nocturnă la Liceul Sportiv Sebeș: Licitația pentru reabilitarea clădirii, lansată în SEAP

Primăria municipiului Sebeș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare faza PT, DE, PAC, verificarea tehnică a proiectării, asigurare asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor și execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Reabilitare corp clădire A inclusiv reamenajari exterioare, din stradă Lucian Blaga, nr. 76” din cadrul proiectului „Investiții pentru îmbunătățirea calității vieții în Municipiul Sebeș”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1.111.099,07 lei, fără TVA.

Asupra corpului de clădire A, au fost efectuate de-a lungul anilor, diferite lucrări izolate de reabilitare, dar per ansamblu corpul de clădire A se află într-o stare de uzură fizică și morală accentuată.

Electrica Furnizare Discount

Liceul cu program sportiv nu beneficiază în prezent de un teren multifuncțional, antrenamentele desfășurându-se pe un teren asfaltat sau în sala de sport.

Se propun următoarele lucrări:

1. Reparat fațade: (tencuieli exterioare 80mp; reparații tencuieli 50mp; zugrăveli exterioare 400mp; burlane tablă 30ml; jgheaburi 40ml)

2. Zugrăvit pereți interiori: 5084 mp cu vopsea lavabilă albă pentru interior cu o putere mare de acoperire și care se întinde foarte ușor, rezistență la spălare.

3. Montaj tavan fals: 960mp. În toate sălile de clasa se vor monta tavane false casetate din gipscarton.

4. Confecționat copertine 2 buc: 650kg. Acestea se vor monta pentru protecția balconului existent și la intrarea în grupurile sanitare propuse a se amenaja la subsol.

5. Înlocuire instalații electrice. Se propune înlocuirea tablourilor electrice existente, a corpurilor de iluminat, a întrerupătoarelor și prizelor existente și a cablurilor din tuburile de protecție PVC, pentru evitarea oricăror accidente legate de acestea. Instalația electrică este învechita și necesită refacere cu materiale noi moderne și mai sigure.

6. Înlocuire tâmplărie interioare/exterioare cu tâmplărie din aluminiu și/sau PVC: uși 135mp. Tâmplăria care se va înlocui va fi cea interioară (toate ușile interioare) precum și ușa principala de acces în clădire din fațada principala, care se va execută din lemn stratificat astfel încât să respecte arhitectură specifică construcției existente.

7. Înlocuire luminator (1 buc): 25mp. Luminatoarele sau cupolele din sticlă adaugă un surplus de lumina naturală a caselor și clădirilor, având avantajul economisirii energiei electrice iar în cazul în care se optează pentru o sticlă cu control solar se elimina efectul de seră.

8. Montaj parchet (Săli de clasa): 675 mp. Parchet Trafic Intens 12 mm Stejar

9. Montaj gresie (holuri și grupuri sanitare): 290mp. Gresia pentru exterior este o gresie cu caracteristici superioare pentru trafic intens, materialul folosit pentru realizarea gresiei fiind din praf de granit sau alți silicați, astfel rezultând o gresie pentru exterior cu rezistență mărită la ger, la șocuri termice (cald-rece), la impact sau abraziune.

10. Amenajare teren multifuncțional sintetic în incinta Liceului, îngrădit cu instalație de nocturnă. Teren de minifotbal 42x20ml cu spațiu de siguranța de 0.90ml în fiecare direcție dotat cu gazon sintetic și 2 porți de handbal/minifotbal, gard perimetral cu plasa metalică și sitem de iluminat nocturn.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Aiudenii nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale: Ce măsuri anunță primăria

Publicat

în

Aiudenii nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale: Ce măsuri anunță primăria

Mai mulți cetățeni din municipiul Aiud au semnalat neregului în ceea ce privește colectarea deșeurilor vegetale de pe unele străzi din oraș.

Doleanțele au ajuns la urechile autorităților, care spun că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o întâlnire cu operatorul, pentru a rezolva problema.

„Suntem nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale. De câteva zile primim mesaje de la cetățeni care ne semnalează deficiențe în colectarea acestora. Săptămâna viitoare ne vom întâlni cu operatorul pentru a remedia problema”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

”Carnavalul Toamnei” la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia. Micuții s-au îmbrăcat în costume și au jucat jocuri

Publicat

în

”Carnavalul Toamnei” la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia. Micuții s-au îmbrăcat în costume și au jucat jocuri

Preșcolarii grupei mari, grupa ”Iepurașilor”, sub îndrumarea doamnelor educatoare Baying Iulia și Potopea Denisa, au sărbătorit încheierea Proiectului Tematic ”Simfonia Toamnei” printr-un Carnaval.

Preșcolarii, au ales să îmbrace fiecare costumul preferat: de zâne, prinți și prințese, eroi, iepurași, fluturași și alte personaje de poveste. Ziua a fost plină de activități distractive, jocuri alese și îndrăgite de cei mici.

Electrica Furnizare Discount

Prin toate activităţile desfăşurate la grupă, în perioada derulării Proiectului Tematic, copiilor li s-a oferit posibilitatea de a-şi completa cunoştinţele pe care le aveau, dar şi de a-şi satisface curiozitatea cu informaţii despre lucruri neştiute.

Toamna este anotimpul roadelor bogate, a recoltei, a veseliei, a harniciei si a pregatirilor pentru iarna, iar preșcolarii din grupa ”Iepurașilor” au sărbătorit acest anotimp, în cel mai plăcut mod, cu veselie și bucurie!

Doamna director, prof. Seician Maria, transmite felicitări cadrelor didactice și mulțumiri părinților pentru implicare și colaborare.

Citește mai mult

Curier Județean

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

Publicat

în

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean ‚‚ Avram Iancu’’ Alba, avem în componenţă 3 posturi montane de jandarmi, respectiv: Șugag, Roșia Montană și Arieșeni. Având în vedere că deja în zone montane din județ zăpada este prezentă, pentru a preveni evenimentele negative, jandarmii montani reamintesc turiștilor următoarele:

-Înainte de a pleca în drumeție să echipeze autoturismul corespunzător (lanțuri antiderapante, lopată de zăpadă);

-Să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la starea vremii, starea drumurilor, dar și existența marcajelor turistice;

Electrica Furnizare Discount

-Să plece la drum doar cu echipament adecvat, lanternă, sac de dormit, trusă de prim ajutor;

-Să nu se abată de la drum și să respecte indicatoarele și marcajele turistice;

-Să cunoască bine pregătirea fizică a grupului și să adapteze traseul în funcție de aceasta;

-Să nu deterioreze amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele;

-În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană;

-Apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi la membri Salvamont și respectaţi indicaţiile acestora;
-Să ia legătura cu jandarmii montani/ serviciul unic de urgență 112, în cazul producerii unui accident, comunicându-le acestora datele de identificare ale solicitantului, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate în dificultate și când s-a produs accidentul.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare