Rămâi conectat

Politică Administrație

Teren de volei pe nisip lângă Poarta I a Cetății Alba Carolina – prima realizare din cadrul proiectului ”TUTUR” finanțat cu 16.870 de euro de la bugetul local al municipiului Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

teren volei001Consilierii locali din Alba Iulia vor analiza, în ședința din 31 iulie a.c., propunerea administratorului public al municipiului, Nicolae Moldovan, de încheiere a unui Protocol de colaborare cu inițiatorii unui proiect de liberă inițiativă privind amenajarea unui teren de volei pe nisip, în apropiere de Poarta I a Cetății, la care albaiulienii vor avea acces gratuit cel puțin până la data de 31 martie 2015.

Amenajarea terenului se face în cadrul proiectului ”TUTUR – rețea pilot focusată pe activități temporare ca instrumente de regenerare urbană”, susținut financiar prin programul operațional URBACT II, în cadrul căruia administrația locală participă în calitate de partener alături de Municipalitatea Bremen – Germania, într-un consorțiu coordonat de Municipalitatea Roma – Italia, având o finanțare totală de 84.370 de euro, din care 16.870 de euro de la bugetul local al municipiului Alba Iulia.

Potrivit reprezentanților primăriei, ”obiectivul general al proiectului TUTUR este introducerea metodei de utilizare temporară a clădirilor și spațiilor abandonate în vederea regenerării urbane a orașelor participante. În cadrul acestui proiect, activitățile temporare reprezintă un instrument de planificare urbană care reunește în mod eficient diverse părți interesate, determinând autoritățile publice locale și agenții economici să valorifice potențialul infrastructurii și a resurselor existente. În cadrul proiectului TUTUR, la nivelul Municipiului Alba Iulia a fost înființat un Grup de Suport Local, alcătuit din actori activi implicați în diferite arii de dezvoltare: arhitecți, factori de decizie, reprezentanți ai unor ONG-uri, administratori, etc. Grupul de Suport Local a desfășurat sesiuni de lucru care au fost organizate în cadrul unor întâlniri deschise pentru a încuraja schimbul de informații dezvoltând astfel dezbateri interactive în cadrul cărora s-au stabilit o parte din spațiile propuse pentru utilizarea temporară conform cerințelor proiectului”.

Prima realizare concretă din cadrul acestui proiect este amenajarea respectivului teren de volei care face obiectul protocolului de colaborare cu cei doi inițiatori – Răzvan Moc și Cristian Kalanyos, pus în discuție în ședința de Consiliu Local. După finalizarea lucrărilor terenul va putea fi folosit de către cetățenii municipiului Alba Iulia în mod gratuit, pe o perioadă determinată până la finalizarea proiectului ”TUTUR”, respectiv până la data de 31 martie 2015, cu posibilitate de prelungire.

O altă locație care se află în atenția echipei de implementare a proiectului este spațiul interior situat în clădirea Palatului Principilor, care va fi folosit pentru desfășurarea de activități artistice și culturale. Lucrările de amenajare temporară constând în curățare și igienizare au primit deja acordul Direcției Județene pentru Cultură Alba, cu condiția să nu se intervină asupra structurii, compartimentării și arhitecturii construcției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea