Rămâi conectat

Ştirea zilei

Teodor Atanasiu: Jaful din banii publici – principala îndeletnicire a guvernelor PDL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De la paguba de peste un miliard de euro lăsată la Hidroelectrica, prin căpuşarea contractelor de furnizare a energiei electrice, la preţuri mai mici chiar decât costurile de producţie – culmea dumpingului – de la falimentarea Poştei Române sau a SRTV, de la punerea pe butuci a Oltchimului şi Arpechimului – unele dintre cele mai mari şi profitabile combinate din industria românească – şi până la plantarea celor mai mari evazionişti chiar în ANAF, adică fix în centrul instituţiei care trebuia să vegheze strict la o mai bună colectare a banilor publici la visteria statului, cu fiecare zi care mai trece ies la iveală tot mai multe şi incredibile abuzuri ale regimului Băsescu! Astfel, apare tot mai des în lumina reflectoarelor faptul că protejatele sale, guvernele PDL, nu s-au prea ocupat de problemele cetăţenilor, aşa cum se lăudau ceas de ceas prin prime-time, ci acestea aveau, bineînţeles, cu totul alte preocupări, mai bine zis, nu s-au dat în lături de la nicio îndeletnicire reprobabilă pentru a-şi alimenta puşculiţa!
O altă ispravă demnă de menţionat a fostelor guverne PDL a fost zilele trecute reliefată de către Corpul de control al primului-ministru, care a finalizat recent Raportul de control privind verificările efectuate la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, pentru perioada 1.01.2009 – 30.06.2012.
Acest raport demonstrează că nici fondurile europene n-au scăpat de căpuşarea portocalie şi că a existat, şi în acest domeniu, o întreagă La familia ocrotită de PDL, care a contribuit decisiv la fraudarea în masă a fondurilor europene şi care a dus, din păcate, în prezent, chiar la decizia Comisiei Europene de blocare a acestora.
Rezultatele acestui Raport indică urme clare de practicare a jafului de către pdl-işti de frunte, în loc de creştere a nivelului de absorbţie a fondurilor europene! În urma acestor verificări, au fost constatate nereguli grave: au fost descoperite 37 de contracte care au fost atribuite cu nerespectarea prevederilor legale, iar în cazul a 23 de contracte/acte adiţionale, anunţul de atribuire a fost publicat cu întârziere. Alte 10 contracte nu au fost introduse pe lista trimisă CE, fiind de asemenea atribuite cu încălcarea legii. În plus, deşi aceste nereguli trebuiau sancţionate cu amendă între 20.000 şi 40.000 de lei, ele au fost sancţionate cu un simplu avertisment de către ANRMAP.
Ba mai mult decât atât, conducerea ANRMAP a luat toate măsurile necesare pentru uşurarea activităţii căpuşarilor din domeniu: astfel, în perioada 2010-2011, prin efectuarea unui „artificiu” ilegal, aceasta a hotărât înlocuirea sancţiunii de amendă cu cea a avertismentului. Acele amenzi sistate erau în cuantum total de 385.000 de lei şi vizau, printre altele, Primăria Tg. Mureş, Consiliul Judeţean Galaţi sau Metrorex.
Acest caz reprezintă încă o dovadă a imensului jaf practicat de către guvernele PDL, a preocupărilor exclusive ale acestora de a-şi favoriza şi îmbogăţi membrii şi clientela, prin orice metode, utilizând orice tip de resurse financiare, inclusiv, de ce nu,  pe cele europene!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea