Rămâi conectat

Ştirea zilei

Teodor Atanasiu despre aurul de la Roșia Montană: Eu unul îmi doresc să-l luăm acum. Dacă Guvernul va da toate avizele

Bogdan Presecan

Publicat

în

Senatorul de Alba, Teodor Atanasiu, a fost întrebat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, ce le transmite celor care mâine se vor aduna cu miile la Cîmpeni, în cadrul celei mai mari acțiuni de protest organizate până acum în Apuseni, împotriva RMGC, respectiv a exploatării aurifere de la Roșia Montană.

Parmanentarul de Apuseni a explicat că cei care manifestează contra acestui proeict au dreptate, la fel ca și cei care sunt pentru realizarea investiției, atâta timp cât statul nu s-a exprimat clar în acest sens. Acesta a precizat faptul că el, în calitate de deputat nu poate să îi spună celui care nu vrea exploatarea de la Roșia Montană, să o vrea, atâta timp cât nu există avizele tehnice de la Guvernul României că proiectul este în regulă.

Potrivit liberalului, dacă, și după ce aceste avize vor exista, treaba parlamentarilor, în calitate de reprezentanți ai poporului, este de a se pronunța vizavi de oportunitatea exploatării unei resurse epuizabile, acum sau peste 10 ani, 20 de ani, șamd. În ceea ce îl privește, Teodor Atanasiu dorește ca aurul de la Roșia Montană să fie exploatat acum, pentru că poporul român este într-o situație critică, iar investiția ar ajuta foarte mult economia.

Teodor Atanasiu: Cetățenii au dreptate să facă manifestații pro și contra, atâta timp cât statul nu se exprimă clar. Eu nu pot să-i spun celui care nu vrea exploatarea de la Roșia Montană,  să o vrea, atâta timp cât nu am avizele de la Guvernul României că proiectul este în regulă. Nu pot să îi spun nici celui care zice „vreau exploatarea!”, hai să-i dăm drumul s-o facem, atâta timp cât nu am avizele de la Guvern care să spună că proiectul este în regulă.

Ca să termin cu astfel de discuții în care toată lumea are dreptate, dar tu n-ai rezvolvat problema, trebuie prima dată să faci o informare corectă și să dai toate avizele instituțiilor abilitate.

Fără avize nu are rost să mai vorbesc despre subiect pentru că nu se va întâmpla. Cu avize se poate întâmpla dacă ne dorim (n.a. parlamentarii). Cum s-ar putea să se poată întâmpla să nu ne dorim și să mai lăsăm aurul acela acolo.

Eu unul îmi doresc să-l luăm acum, pentru că poporul român este într-o situație critică. Am intrat într-o familie bogată, fiind cei mai săraci. Și la cum merge economia noastră și economia celorlalți din familie, a Germaniei, a Marii Britanie,a Franței, ne îndepărtăm ca și  venituri de țările respective, nu ne apropiem. Și atunci trebuie să facem ceva să rupem acest decalaj. Ceva ce cere un plus faţa de ce fac ei. Asta se poate face în trei moduri. (…)

Atunci rămâne a treia variantă. Consum de resursă pe care celălalt fie nu o are, fie nu este dispus acum să și-o consume. Cine înțelege asta bine, cine nu, nu!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea