Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tentativă de omor și înjunghiere cu cuțitul după un scandal pornit de la un furt de carne din frigider. Ce pedepse au primit cei doi ”actori”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tentativă de omor și înjunghiere cu cuțitul după un scandal pornit de la un furt de carne din frigider. Ce pedepse au primit cei doi ”actori”

În preajma Crăciunului, o acuzaţie de furt de carne din frigider, este la originea a două dosare penale în care sunt inculpaţi doi bărbaţi din satul Meşcreac, comuna Rădeşti, judeţul Alba.

Unul dintre cei doi ”actori”, V. Zachei, de 32 de ani, a fost condamat la 5 ani şi 1 lună de închisoare pentru tentativă de omor. Cel de-al doilea personaj, B. Ioan (60 ani), este judecat de prima instanţă pentru lovire. De asemenea, acesta are o condamnare definitivă de 9 luni şi 10 zile pentru ameninţare şi distrugere, într-un alt dosar.

Conflictul dintre cei doi bărbaţi datează din 2018. Anterior, între aceştia existau relaţii de amiciţie, cei doi vizitându-se şi consumând băuturi alcoolice împreună, până în luna decembrie 2018, când între aceştia a avut loc un conflict care a condus la deteriorarea legăturilor existente. Astfel, în data de 19 decembrie 2018, V. Zachei se afla la locuinţa lui B. Ioan, unde, împreună cu alte două persoane, consumau băuturi alcoolice. La un moment dat, în jurul orelor 23,00, bărbatul condamnat pentru tentativă de omor a părăsit încăperea în care se aflau, sub pretextul că merge afară, în curte, să-şi satisfacă nevoile fiziologice. Văzând că inculpatul nu se mai întoarce, B. Ioan a ieşit după acesta şi atunci a observat că uşa frigiderului este deschisă, iar pe jos, prin apropiere, bucăţi de gheaţă, inculpatul fiind în curte, având asupra sa o plasă.

Având în vedere aceste circumstanţe, persoana vătămată a bănuit că inculpatul i-a sustras carnea din frigider,a strigat la el şi, apoi, s-a întors în camera în care rămăseseră ceilalţi doi martori, a luat un cuţit şi a ieşit din nou în curte, unde l-a lovit pe inculpat cu cuţitul în zona membrului stâng şi în zona lombară, cauzându-i leziuni care au necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale. A motivat fapta prin aceea că, în acel context, inculpatul ar fi încercat să îl lovească, la rândul său. Cu privire la această faptă, B. Ioan a fost trimis în judecată, la Judecătoria Aiud, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Ulterior acestui eveniment, inculpatul şi persoana vătămată s-au mai întâlnit întâmplător pe raza satului în care locuiesc, însă nu a mai avut loc nici un fel de conflict.

În data de 22 martie 2019, cei doi se aflau într-un bar din Meşcreac, amândoi consumând băuturi alcoolice. În acele împrejurări, B. Ioan a ieşit pe terasa barului, loc în care se găsea şi inculpatul şi l-a abordat, spunându-i că a primit o ”hârtie” de la Judecătoria Aiud, referitoare la evenimentul menţionat, din conţinutul căreia a înţeles că reieşea faptul că în ”termen de 20 zile va trebui să se împace”. Cei doi au discutat pe marginea acestui eveniment aproximativ o oră, timp în care au consumat şi băuturi alcoolice, inculpatul neoferindu-i un răspuns clar victimei, referitor la decizia sa de a se împăca sau nu cu aceasta.

În cursul serii, V. Zachei, enervat de insistenţele persoanei vătămate de a se împăca, a lovit-o pe acesta cu piciorul în faţă. Victima a căzut în şanţul din faţa barului, iar inculpatul a luat din apropiere o bâtă cu diametrul de aproximativ 7 cm cu care a început să o lovească pe victimă în mod repetat şi cu intensitate, vizându-i atât zone anatomice vitale ale corpului (cap şi abdomen), cât şi membrele inferioare. În acel context, victima a încercat să-şi apere capul, prin interpunerea membrelor superioare, fiindu-i astfel produse fracturi şi leziuni traumatice specifice de apărare.

”Conflictul a fost observat de către membrii unei familii care locuiesc în apropiere, care, alarmaţi de gălăgia de afară, mai precis de zgomotul produs de loviturile aplicate de inculpat victimei, au ieşit să vadă ce se întâmplă, strigând la inculpat să o lase în pace pe aceasta. Inculpatul însă nu s-a oprit, continuând să o lovească pe victimă cu bâta, până în momentul în care a auzit că martorul D. I. vorbea cu operatorul de la 112.

Apoi, inculpatul a aruncat bâta, care se si rupsese între timp, din cauza intensităţii cu care a aplicat loviturile victimei, într-o grădină din apropiere, şi a fugit acasă. Persoana vătămată a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unde a fost internată, din data de 23.03.2019, până la data de 03.04.2019.

Potrivit concluziilor medico-legale, în urma loviturilor aplicate de către inculpat, persoana vătămată a suferit un politraumatism cu fracturi multiple ale membrelor şi leziuni la nivelul membrelor superioare cu caracteristici de apărare, care i-au pus în primejdie viaţa şi necesită 50-55 zile de îngrijiri medicale”, se precizează în motivarea hotărârii de la Tribunalul Alba. Agresorul a fost identificat imediat şi a fost arestat. În prezent, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, unde se va pronunţa sentinţa definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea